7. heinäkuuta 2013

Silikonivohvelit

Törmäsin vähän aikaa sitten epätrendikkäässä ruokablogissa todella kiintoisaan postaukseen, jossa vohveleita oli tehty silikonimuoteissa. Muotit jäivät vaivaamaan mieltä sen verran vahvasti, että kun näin niitä Stockan keittiöhärpäkeosastolla, niin heräteostin yhden paketin vaikka ihan vaan uutta hiilihappopatruunaa olin mennyt sieltä hakemaan.  
Silikonimuoteissa minua kiehtoi ehkä eniten ajatus valmistaa belgialaisina vohveleina tunnettuja herkkuja uunissa ilman käryä. Se kyllä pikkuisen mietitytti, että tuleekohan vohveleihin tällä tavoin rapea pinta. Huoli osoittautui aikalailla turhaksi, sillä taikinan rasvamäärä sekä loppupaisto ilman vuokaa edesauttoivat kivasti rapsakan pinnan muodostumista.  

Tein vohveleiden taikinan muottien mukana olleen brosyyrin ohjeella. Hurjasta määrästä taikinaa olisi syntynyt 8 vohvelia eli juuri paketissa olleiden kahden muotin verran tavaraa. Paistoin kuitenkin vain puolet taikinasta ja jätin jämät jääkaappiin odottelemaan seuraavaa vohvelinhimohetkeä (joka tuli jo seuraavana päivänä).

Kulinaarimurulan ensimmäiset silikonivohvelit tarjoiltiin Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake-jätskin ja tuoreiden mansikoiden kanssa. Aika onnistunut kombinaatio.
Tarvitset:
110 g voita
3 munaa
4 dl maitoa
240 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 220-asteiseksi.

Sulata voi.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ja sulatettu voi.

Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne munien, maidon ja voin joukkoon. Sähkövatkaa taikina tasaiseksi.

Kaada taikina muotteihin ja kypsennä vohveleita uunissa 10-15 minuutin ajan. Poista vohvelit muoteista ja kypsennä niitä leivinpaperoidulla uunipellillä kuviopuoli ylöspäin vielä 5-10 minuuttia.

11 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Olen himoinnut Kitchen Aidin julman isoa vohvelirautaa, mutta tämä olisi paljon vähemmän tilaa vielä ratkaisu! Luulen, että kun osun noiden kohdalle jonkun kaupan härpäkeosastolla, lähtevät matkaani:D

Jael kirjoitti...

Voi että ,nyt tekee munkin mieli tuollaisia...eli pikemmiten Stockan keittiöosastolle ;D

Kotihippi ja Leipuri kirjoitti...

Aa, nerokasta. Meidän keittiö on niin pieni, että olen yrittänyt välttää kaikenlaisia turhia koneita (johon vohvelirauta taitaa valitettavasti kuulua...), mutta tuollainen silikonimuotti saattaisi kaappiin vielä mahtua...

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Jaahas, meillä on jo vohvelirauta ja donitsirauta - jäätelökoneen myyn pois, joten ehkä nuo muotit vielä mahtuisivat...

Jaana kirjoitti...

Campasimpukka, silikonimuotit ovat varmasti myös Kitchen Aidia edullisempi vaihtoehto :-)

Jael, näitä saa pikkulintujen mukaan myös KodinYkkösistä.

Kotihippi ja Leipuri, silikonit ovat toki mahtuvia, kyllä nekin alkavat kertyessään viedä tilaa. Terv. nimim. "Niitä on alkanut vähän kertyä"

Minna Vuo-Cho, jos hankit muotit, niin kandee varmaan myydä myös se vohvelirauta pois?

Anonyymi kirjoitti...

e-baytstä löytyy noita muotteja 2-3€

Jaana kirjoitti...

Ano, tuolla hinnalla kannattaa jo ostaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Stockalta minullekkin tarttuivat vuoat mukaan ja olen yllättänyt vieraitani erilaisilla vohveleilla: suolaisilla tai makeilla täytteillä. Huomenna yllättän singaporelaisen vävyni isänpäivän aamuna (heidän isänpäivänsä 19.06.). Kiitos reseptistä, maukkaita ovat.

Jaana kirjoitti...

Ano, kiitos kun muistutit näistä silikonimuoteista! Pitääpä itsekin kaivaa ne kaappien kätköistä aktiivikäyttöön :-)

MerjaK kirjoitti...

Minäkin hankin Kiinasta silikonivohveliraudan. Juuri uuni lämpimässä. Maksoi vain 2€. Harmi kun en ostanut kuin yhden. Pitänee hankkia kaveri joskus.

Jaana kirjoitti...

MerjaK, hankit kaverin sitten seuraavalla Kiinan reissulla ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...