15. heinäkuuta 2013

Persian prinssi twistaa hitaasti

Olen kesälomalla! Tosin vain viikon pituisella, mutta lomalla kutenkin. Vapaaviikko käynnistyi viime perjantaina karfuporukalla Jalla Jallassa (Lönnrotinkatu 27), joka kertoo "tarjoavansa Lähi-Idän ruokaa länsimaisella twistillä." Samassa tilassa toimi aiemmin muutaman kuukauden ajan St. Andre, jossa oli kyllä aikomus käydä, mutta enpäs sinne nyt sitten ehtinytkään.
Päätimme testata kaikki tarjolla olevat 13 dippiä. Pöytäämme kannettiin hummusta, tzatzikia, muhammaraa, pico de galloa, paprikasalsaa, erinomaista baba ganoushia, tabboulehia, oliivi-pähkinätahnaa, mangosalsaa, pinaatti-feta-jogurttisoossia, kurkku-tomaatti-sipulssalaattia sekä punajuuri-jogurttikastiketta.

Kolmannentoista mysteerikupin piti ruokalistan mukaan sisältää  kashk-e bademjan-nimistä systeemiä, johon guuglailun perustella laitetaan munakoisoa, karamellisoitua sipulia ja kashkia, joka meidän suissamme se maistui aurinkokuivatuilta tomaateilta.
Dippien seuraksi tilasimme vuoren verran falafeleja sekä pitaleipää. Falafel-pallerot olivat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä niin kuin niiden kuuluukin olla, mutta omaan makuuni ne olivat hiukan liian kuivia. Pitaleivät olivat vakuumipakkauksissa myytävää markettikamaa, joita oli tuunattu holvaamalla niiden päälle öljyä.
Soossien jälkeen ei oikeasti ollut enää yhtään nälkä, mutta teki mieli maistaa octopus escabechea. Nilviäiset olivat oikein hyviä. Niiden lisukkeena ollut vihanneshässäkkä oli niin ikään makoisaa, mutta sitä oli tolkuttoman paljon suhteessa mustiksiin. Tämä ruoka olisi myös kaivannut leipää, johon lautasen pohjalle jäänyttä lientä olisi voinut imeyttää.

Jälkiruokia listalla ei ollut lainkaan, mikä suretti seurueemme herkkupeppuja. Heidän haaveissaan kangastelleet baklava-orgiat jäivät siis tällä kertaa pitämättä.

Hinnoittelu Jalla Jallassa on maltillista. Kesäjuoma Camparista, kaksi pulloa olutta, neljäsosa möhnäsetistä plus falafeleistä ja leivistä sekä mustekala maksoivat 42 euroa. Ruoassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta ajoittain hyvin "siltasmainen" palvelumentaliteetti nostatti hieman kulmakarvoja ja verenpainetta. Hipsterikyyppari ei tosin ollut ihan yhtä pihalla kuin Siltasen henkilökunta, mutta kiireisellä aikataululla Jalla Jallaan ei kannata mennä.

5 kommenttia:

Andalusiana kirjoitti...

ja näin vaan kasvoi kokeilulistan ravintoloiden määrä yhdellä... meilläkin juuri tuota muhammaraa tehtiin!

Jaana kirjoitti...

Se oli yksi suosikkimöhnistäni baba ganoushin ja punajuuri-jogurttisoossin ohella. Kyllä tuolla käydä kannattaa :-)

Pirkka kirjoitti...

Ja minä falafel-friikkinä sanon, että kyllä olivat oivia falafelit eivätkä minusta yhtään liian kuivia!

Jaana kirjoitti...

Pirkka, pitänee tarkentaa sanomisiaan sen verran, että ei minunkaan mielestäni falafelien maussa ollut moitteen sijaa, mutta niiden rakenne oli kuivakan mureneva eli koostumus olisi voinut olla kiinteämpi ja "mehevämpi", jolloin niiden syöminen olisi ollut helpompaa (varsinkin kun ei sit saatu niitä lautasia, vaan falafelit piti paloitella servietin päällä).

Maarit kirjoitti...

En tiennyt, että pitaleipiäkin vakuumipakataan. Tuttu kertoi, että heille on tulossa pakkauskone töihin, ilmeisesti käy moneen. Lähinnä uskon, että liharuokia varten. Mutta ellen väärässä ole, on heilläkin joitain pitaleipiä, joten ehkäpä täytyy tästä mainita. Hyvältä näyttävät nuo annokset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...