4. heinäkuuta 2013

Kukkakaaliklassikko

Kukkakaali on herkkua missä muodossa tahansa, mutta juustokuorrutettuna se on ihan emähyvää! Jos käytät kuorrutettuun kukkakaaliin isoja kukkiksia, kukinnot kannattaa lohkoa hiukan pienemmiksi ennen keittämistä. Itse tykkään tehdä tämän sapuskan söpöistä pikkukukkakaaleista, jolloin ne on helppo kypsentää kokonaisina. 

Kastikkeeseen voit laittaa omaa suosikkijuustoasi. Pähkinäinen emmental toimii tosi hyvin, samoin leppoisammat sinihomejuustot. Tällä kertaa raastoin soossin joukkoon vuohenmaitogoudaa ja lopputulos oli aivan älyttömän maukas.

Pilkoin kastikkeeseen mukaan myös kukkisten lehdet ja kannat, joten bioroskikseen heitettäviksi eivät jääneet kuin kananmunan kuoret. Jei!
Kukkikset ennen ja jälkeen uunituksen.
Tarvitset:
noin 500 g kukkakaalia
vettä
1 rkl voita
1½ rkl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
keltuaisen
50 g juustoa
suolaa
valkopippuria

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi.

Keitä kukkakaaleja vedessä viitisen minuuttia.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä hetken verran. Lisää maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen.

Anna kastikkeen kiehua hetki miedolla lämmöllä. Sekoita välillä, ettei soossi kärtsää pohjaan. Ota kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä hieman.

Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen keltuainen ja raastettu juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita kukkakaalit uuninkestävään astiaan. Kaada kastike kukkakaalien päälle ja kuorruta uunissa noin 15 minuutin ajan.

3 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Ah, kun tuon syksymmällä kuorruttaa metsäsieniuhennoksella, ei muuta ruokaa tarvitsekaan :)

Heidi - Kärähtäneet kirjoitti...

Nam! Kukkikset ovat himoraaka-aineita, kotimaisten saapumista ruokakauppaan odottaa joka kesä :) Mun suosikki on syödä ne ihan sellaisenaan höyrytettynä, voin ja curryjauheen (jep) kera. Mistä lienee sekin tapa tullut!

Jaana kirjoitti...

Tuplaespresso, sienikuorrutusta en ole kokeillutkaan, kiitos vinkistä!

Heidi, höyrytetty kukkis ja voi ovat ihan taivaallisen makuisia yhdessä. Lupaan testata curryjauhettakin, mutta en voi luvata pitäväni siitä ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...