25. heinäkuuta 2013

Herne kurkussa

Viime viikkoina mansikoiden ohella myös herneitä on tullut natusteltua litratolkulla. Ne maistuvat parhaalta ihan pelkiltään, mutta suloisista vihreistä kuulista saa maailman helpoimman lisukkeen lämmittämällä herneet vesitilkassa ja maustamalla ne voilla, suolalla ja pippurilla. Toimii melkein sapuskan kuin sapuskan kyljessä.
Herneistä saa myös loistavaa risottoa ja niitä voi nakata salaatteihin. Tässä Food & Wine-sivustolta bongaamassani mahtiohjeessa herneet näyttelevät pääosaa kurkun kanssa. Kurkku-hernesalaatin originaalireseptissä käytetään tosin pakastettuja herneitä, mutta kuluvana vuodenaikana kannattaa ilman muuta hyödyntää tuoretta tavaraa.

Tästä tuli ihan himohyvää! Pienensin ainesmääriä reippaasti, mutta siitä huolimatta salaattia syntyi kohtuullisen kokoinen satsi. Salaatin kaveriksi paistelin tasavaltalaisia possumakkaroita, joita sain tuliaisiksi Irlannissa lomailleilta kafruiltani.
Tarvitset:
150 g herneitä
2 avomaankurkkua
1 dl partaäijää
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
kourallisen lehtipersiljaa
kourallisen basilikaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Riivi herneet paloistaan.

Kuori kurkut ja halkaise ne pitkittäin. Poista kurkunpuolikkaista siemenet pienellä lusikalla. Pilko kurkut noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Sekoita kulhossa jogurtti, öljy ja sitruunanmehu.

Silppua lehtipersiIja ja basilika. Sekoita silppu jogurttiseokseen.

Mauste seos suolalla ja pippurilla.

Sekoita joukkoon herneet ja kurkut. Syö.

2 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Nyt kun herneitä on syöty litratolkulla ihan au naturel, niin ehkä hissukseen malttaisi alkaa tehdä niistä jo jotain oikeaakin ruokaa, vaikka jotain tällaista :)

Jaana kirjoitti...

Mulla on seuraavaksi to do-listalla hernepuuro :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...