BREAKING NEWS! Kaikkien kaalisalaattien kantaäiti on löytynyt! Honest Cooking-sivustolta bongaamani ihanuus on niin orgastisen hyvää, että sitä kannattaa tehdä heti kättelyssä iso kattilallinen. Toistan: iso kattilallinen.
Kaali-avocadosalaatin alkuperäisessä ohjeessa normikaalin lisäksi tykötarvelistalla on myös ruusukaaleja, mutta niiden satoa alkaa ilmaantua myyntiin vasta parin viikon sisällä, kertoi Hietsun hallin vihannestäti. Ekaan versioon tuli siis pelkkää kesäkaalia ja siitä huolimatta se on ihan supercalifragilisticexpialidocious!
Tein tätä melko massiivisen annoksen saatuani toisen kaaliruoan uuniin kypsymään, mutta epäilen että huomenna salaatti jo loppuu. Seuraaviin satseihin maltan ehkä pilkkoa karpalot hiukan pienemmiksi. Ja sitä seuraaviin laitan niitä ruusukaalejakin.
Kastikkeeseen tarvitset:
1 dl riisiviinietikkaa
½ dl auringonkukkaöljyä
½ dl hunajaa
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl seesamiöljyä
1 tl srirachaa
suolaa
Lisäksi tarvitset:
3 avocadoa
12 dl kesäkaaliraastetta
kolmen kesäsipulin varret
puskan korianteria
1 dl kuivattuja karpaloita
2 rkl seesaminsiemeniä
Tee näin:
Vispaa kastikeainekset sekaisin isossa kulhossa (tai siinä kattilassa).
Pilko avocadot ensimmäisinä kastikkeen joukkoon, niin ne eivät tummu.
Lisää kulhoon raastettu kaali, silputut sipulinvarret ja korianterit (myös varret) sekä karpalot. Sekoita.
Ripottele tarjoiluvaiheessa salaatin päälle seesaminsiemeniä.
7 kommenttia:
Nojuu, et sie turhaan tähän aineksia metsästänyt, luulen. Pitääpä kokeilla, sitäpaitsi SRIRACHA AAAAAH!
Tää on IHANAAAAAA!
Uuh, ainesosalistaus sai minut vakuuttumaan (ja oli sinun hehkutuskin melko vakuuttava!).
Tätä on kokeiltava. Minä olen karpaloita käyttänyt aina parsakaalisalaatissa, joten mikseivät ne sopisi myös kaalin kanssa.
No tätäkin on kyllä pakko kokeilla! Kokkailin itsekin juuri ihan törkeän hyvää marinoitua kaalisalaattia, mistä seurasi entistä pahempi kaalisalaattihimo ;)
Kuulostaapa hyvältä. Olen tänä kesänä tehnyt syönyt kilotolkulla cole slawta kaalista ja myös vastaavaa fenkolista. Tätä täytyy kyllä kokeilla. Kiitti reseptistä!
Hannele, tee tätä! Takaan, ettet pety :-)
sauvajyvänen, karpalot toimivat tässä mainiosti. Tosin seuraavaan satsin pilkon ne vähän pienemmiksi, kokonaisen kuivatun karpalon suutuntuma on minun makuuni ehkä turhan rusinainen.
Elina, kokeile ihmeessä! Jos olet kaalifani, niin tykkäät takuulla tästäkin.
KistiKoo, ole hyvä. Fenkolislaw kuulostaa herkulta myös.
Lähetä kommentti