1. toukokuuta 2013

Vielä muutama sana Lontoosta

Taannoisella Lontoon visiitillä tuli toki käytyä jo aiemmin raportoimieni fine dining-paikkojen lisäksi muuallakin syömässä.
Yksi ateriointipakoista oli Hummus Bros, jonka mainoslause "Give peas a chance" on vertaansa vailla. Hummus Bros on vähän toisenlainen pikaruokaketju, jossa valtaosa annoksista perustuu kipolliseen hummusta kera pitaleivän ja erilaisten lisukkeiden.
Koska guacamole oli loppunut, valitsin hummukseni kaveriksi kikherneitä ja juomaksi minttuista inkiväärijuomaa - erinomaisia molemmat. Ketjun nimikkotahnaan laitetaan maltillisesti valkosipulia, mutta lisää tujua töhnään saa halutessaan pöydissä olevista pulloista, joissa on valkosipulilla kyllästettyä sitruunamehua. Chilikin tuodaan tarjolle erillisessä kipossa eli myös sen määrää voi säädellä itse.
Muutamaan otteeseen tuli ostettua minibaarittomaan hotellihuoneeseen yömyssyksi valmiiksi limunaatin kanssa lantrattua Pimm'siä. Kerrassaan hieno keksintö!

Matkan työosuuden aikana aamupalaksi tuli vedettyä joko Pret A Magnerin tai Podin pekonivoikkaria tai vastaavaa, mutta lomaosuuden aikana ehdin nauttimaan kunnon aamiaista Borough Marketin ihanassa Maria's Market Caféssa.
Munaa, black puddingia, pekonia ja addiktoiva aamiaismakkara with a nice cup of tea. Ei oo parempaa!

Borough Marketille kannattaa mennä mahdollisimman aikaisin, sillä heti kymmenen jälkeen siellä alkaa olla tuskallisen paljon porukkaa. Jos ihmispaljous ahdistaa, niin kannattaa suunnata Maltby Street Marketille. Se sijaitsee Borough Marketista noin parinkymmen minuutin kävelymatkan verran kaakkoon ja on avoinna ilmeisesti vain lauantaisin.
Maltby Street Marketin Ropewalk.
Olin intterwebistä lukevinani, että Maltby Street Market on auki myös sunnuntaisin ja tein sinne pyhäpäivänä melkein turhan reissun. Melkein, mutta en ihan...
...sillä Ropewalkin päässä oli avoinna Comptoir Gourmand, josta ostin uunilämpimän voisarven, jonka täytteenä oli béchamel-kastiketta, tuoretta pinaattia, ja julma määrä juustoa. Yritin istuskella eväineni ulkosalla, mutta vaikka olikin melko aurinkoista, niin tuulessa oli sen verran bofooreita, että cappuccinon maitovaahdot lentelivät suht holtittomasti pitkin pitäjiä. Palasin siis suosiolla sisälle.
Poistumiseni aikoihin myös Tozino oli avannut ovensa. Söpöä torikissaa paijatessani panin merkille Tozinon katosta riippuvat kinkut, joita täytyy maistaa sitten seuraavalla kerralla.
Tuliaisostokseni olivat tällä kertaa aika vaatimattomia. Metsästin ainakin kolmesta kirjakaupasta teosta nimeltä The Unofficial Downton Abbey Cookbook, mutta jouduin lopulta tilaamaan opuksen Amazonista. Lohdutukseksi ostin The Breakfast Biblen, jossa muiden muassa ohjeistetaan keittämään kananmunia tiettyjen biisien keston ajan tiettyjen kypsyysasteiden saavuttamiseksi.

Lisäksi toin emämaahan pari Artisan du Chocolatin suklaalevyä (kardemummaa ja chiliä) sekä lootallisen kuningashuoneen hovihankkijan orvokkisuklaita eli tulevan kruununperillisen kunniaksi natusteltavat synnytyskonvehdit on nyt hankittu.

8 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Olipa kiva fiilistellä vielä näitä sun Lontoo-postauksia. Mua tosiaan kutsuu Lontoo kesäkuun alkupuoliskolla uudemman kerran - jäi viimeksi vaan himo päästä takaisin!

Jaana kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi tuota Maltby Street Marketia. Käy tsekkaamassa lauantaimeiningit, niin mä pääsen sitten fiilistelemään niitä sun blogin kautta :-)

j. kirjoitti...

Gaaaah, määkin haluan aamiais-raamatun!

Jaana kirjoitti...

j, se on kyllä kiva kirja, jota lukee melkein kuin romaania.

Jytis kirjoitti...

Heh, mäkin istuin vasta Hummus Brosin pöydässä, mutta krapulainen pöytäseurueeni totesi, että näyttää liian terveelliseltä ja vaihdoimme paikkaa.. Vaikka mun mielestä hummus ja pitaleipä sopii krapulaan oikein hyvin.

Ja hei toi valmiiksi sekoitettu Pimm's on mainio keksintö! Mä en tuommoisia löytänytkään. Itse menin halpaan ja ostin lentokentältä sitä edullisempaa Pimm'siä, joku special edition. Ei hyvää, nyyh.

Jaana kirjoitti...

Hummus on loistavaa kankkusmuonaa!

Valmiiksi limun kanssa sekoitettua Pimm'siä ostin pelkästään pysyäkseni kohtuukäytössä juunou. Itse sekoitettu on kyl aina parempaa ;-)

Kyllä siitä tarjousversiostakin saa ihan juotavaa, kun laittaa kannuun limonaatin lisäksi myös kurkkua, mansikoita, appelsiinisiivuja ja paljon jäitä.

Jytis kirjoitti...

No ehkä ma annan sille vielä mahdollisuuden. Yritin kyllä tunkea kannuun kaikkea, mutta jotenkin oli liian marjaista. Voi olla että sekoitussuhde oli vähän pielessä, vappuna kun jotenkin hövelillä kädellä tuli kannua kasattua.

Ja hei hummuksesta vielä, Coronasta saa nykyään toasteja, joissa on kikhernemössöä sisällä, oikein hyvä välipala oli. Pitänee siis testata hummus-toasteja myös kotioloissa. Kankkusessa tai ilman.

Jaana kirjoitti...

Osan limusta voi korvata kuplavedellä, se vähentää makeutta.

<3 hummustoast

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...