1. toukokuuta 2013

Pesämunat

Keräilen parhaillaan taistelulauluista henkistä voimaa huushollin suursiivoukseen. Ruumis tuli ravittua jo hetki sitten, kun väsäsin aamiaiseksi avocadomunia.

Löysin herkulta kuulostavan reseptin Serious Eats-sivustolta ihan vähän aikaa sitten ja kiireetön vappupäivän aamu tuntui sopivalta hetkeltä sen kokeiluun. Alkuperäisen ohjeen neljä avocadoa tosin supistin yhdeksi ja kahdeksan munaa kahdeksi.

Tuloksena oli melkoisen täysi olo, mutta en vaan kyennyt jättämään mitään tähteeksi, koska avocadomunat osoittautuivat kerrassaan mainion makuisiksi. Ne toimisivat loistavasti myös osana brunssitarjoilua, mutta uppoavat ongelmitta kyllä pelkiltäänkin.

Tuohon kylkeen jos paistaisi vielä muutaman siipaleen pekonia, niin silloin oltaisiin hyvin lähellä täydellistä aamiaista.
Tarvitset:
avocadon
puolikkaan limen
suolaa
mustapippuria
2 munaa
tuoretta korianteria
kevätsipulin varsia
chiliä
tortillalettuja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 250-asteiseksi.

Leikkaa avocado pitkittäin puoliksi. Poista kivi sekä reilun ruokalusikallisen verran sisusta molemmista puoliskoista. Poiskaivetut sisukset voi syödä ruoantekoruokana tai käyttää vaikka guacamoleen.

Purista limen mehua avocadopuoliskoille. Rouhi mukaan suolaa ja mustapippuria.

Laita avocadot leivinpaperoidulle uunipellille. Riko muna kumpaankin puoliskoon.

Kypsennä uunissa kymmenisen minuuttia tai kunnes valkuaiset ovat hyhmettyneet. Keltuaisten tulisi jäädä ihanan valuviksi.

Tarjoa korianteri-, kevätsipuli- ja chilisilpun sekä lämmitettyjen tortillalettujen kanssa.

8 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Hauska idea. Itse en ole suurikaan avokadon ystävä, mutta uskon että tämä olisi monelle oivaa brunssisettiä. Me harrastamme moisia niin usein, että kaikki uudet ideat ovat tervetulleita.

Jaana kirjoitti...

Hauska ja maistuva! Uunitus tekee avocadosta todella kermaisen pehmeää ja muna on sille mitä parhain makupari. Kokeile ihmeessä, saatat tykästyä!

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on selkeästi sen hittipastan aamiaisserkku :) Kuulostaa hyvälle!

Jaana kirjoitti...

helloillamme, eivät ole sukua, tässä reseptissä on munaa ;-)

Merituuli kirjoitti...

Ihan jär-kyn hyviä! Kiitos reseptin jakamisesta!

Meillä ei ollut chiliä eikä kevätsipulia, joten laitoimme tilalle iäkästä cheddaria. Melkein sama? No ehkä ei, mutta sopi tuo juustokin kokonaisuuteen hurjan hyvin!

Jaana kirjoitti...

Merituuli, teidänkin versio vaikuttaa vallan herkulta! Zeddari sopii aika moneen paikkaan :-)

Siiri kirjoitti...

Ihana idea!

Jaana kirjoitti...

Siiri, niin minustakin! Nättiä ja hyvää.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...