25. toukokuuta 2013

Hyvä seura, parempi mieli

Tarvittiin aikamoista kalenteriakrobatiaa, että saimme sovittua Hannan, Jytiksen ja Merkkarin kanssa brunssitreffit Brasserie Le Havreen (Kaivokatu 12).  Tapasimme viime sunnuntaina entisen Seurahuoneen upeassa miljöössä sekavin odotuksin, sillä paikasta kuulemamme palaute on ollut ristiriitaista, eikä oma ensivisiittinikään ollut ihan kaikin puolin onnistunut.

Le Havren verkkosivuilla brunssia kuvaillaan näin: "Brunssi tarjoaa aamiaisbufeen ja lounaan salaattipöydän sekä muutaman pikkulämpimän vaihtoehdon yhdistelmän."   Itse tulkitsin tuon siten, että osa eväistä haettaisiin buffasta ja näitä "pikkulämpimiä vaihtoehtoja" tilattaisiin erikseen listalta, mutta sitten selvisi, että hela hoito onkin noutopöytäkamaa.
Eikä edes kauhean laadukasta sellaista. Sekä kylmissä että lämpimissä sapuskoissa oli aika paljon tavanomaista purkkitavaraa ja puolivalmisteista työstettyjä syötäviä. Pekoni oli rutikuivaa ja pastasalaatti elähtäneen makuista. Chorizo-fenkolipiirassa oli yritystä, mutta ei siinä tosin fenkoli maistunut. Pikkubratwurstit olivat ihan jees, kuten myös savusimpukka-kananmunasalaatti.
Voisarvet yllättivät positiivisesti lehtevällä rasvaisuudellaan, mutta juustovalikoima oli nolo. Perusbrien ja -sinihomejuuston lisäksi tarjolla oli siivutettua kumijuustoa.
Jälkkäripöydästä valitsin valkosuklaabrownien, joka vaikutti jääneen hivenen raa'aksi sekä oikein kivan makuista tähtianispannacottaa ja vattuja.

Le Havren brunssi ei ole mielestäni hintansa (26,50 euroa) väärti. Brunssikuoharissa (lasillinen 4 euroa) lienevät ainakin katteet kohdallaan, muuta hyvää sanottavaa en siitä keksi. On harmillista, ettei Le Havressa panosteta ruokaan tämän suuremmalla intohimolla. Noin korskeissa puitteissa vähemmän olisi enemmän.

Onneksi seura sentään oli ensiluokkaista ja puheenaiheemmekin superlaadukkaita. Turisimme muiden muassa pojista, pitkämunasta ja Facebook-jatkoilla myös suolen toiminnasta. Mutta eipä siitä sen enempää.

Silläsipulilasta löytyy Merituulin brunssiraportti, myös Hannan sopassa on tarinointia aiheesta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...