14. toukokuuta 2013

Tyhjästä nyhjäystä

Hiilarikammoiset tekevät spaghetin korviketta muiden muassa kaaleista, kurpitsoista ynnä muista vihneksistä, mutta kaltaiseni korvikekammoinen väsää valkokaalista ja spaghetista kaalispaghettia

Sapuska syntyi akuutista pastanhimosta tilanteessa, jossa perinteisiä pastasoossien tykötarpeita ei ollut käytettävissä, mutta valon ja juustopalan seurana jääkaapissa retkotti hiukan nahistunut kimpale kaalia. Lopputulos oli hämmentävän herkullinen.  

Tämä ruoka onnistuu mainiosti sekä talvi- että varhaiskaalista. Tai mistä tahansa kaalista. Oikeastaan kaikki juureksetkin toimivat, mutta sitten safka on jotain muuta kuin kaalipastaa. 

Varhaiskaaliversion valmistaminen on hintsusti nopeampaa, sillä kaalisuikaleita ei tarvitse juurikaan pehmitellä. Hetkisen pyöräytys öljyn ja valkosipulin kanssa riittää ihanaisen kevätkaalin letkeytykseen. 
Tarvitset:
spaghettia
kaalia
valkosipulia
oliiviöljyä
spaghetin keitinvettä
suolaa
mustapippria
parmesania

Tee näin:
Laita spaghetti kypsymään reippaasti suolattuun veteen.

Leikkaa kaali ohuenohuiksi suikaleiksi ja silppua valkosipuli atomeiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kippaa valkosipulit hetkiseksi öljyyn tirisemään.

Lisää joukkoon kaali ja hämmentele suikaleita kunnes ne pikkuisen laiskistuvat.

Lorauta hiukan pastan keitinvettä kaalin joukkoon pöhisemään.

Sekoita valutetut spaghetit kaalisuikaleiden joukkoon.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Viimeistele annokset raastetulla parmesanilla.

8 kommenttia:

Herkkusuun Lautasella kirjoitti...

noi on sitten ihania kaikki noin jääkaappiammottaatyhjyyttään ruoat!

Jaana kirjoitti...

Kyllä! Ja niistä tulee useimmiten yllättävän hyviäkin (no, kaali nyt sopii kimppaan melkein minkä tahansa syötävän kanssa).

Tuplaespresso kirjoitti...

Sun täytyy myydä toi idea Taste of Helsingin vegeruoaksi :) Just Hesarin Nyt verkkoliitteessä valitettiin ettei siellä taaskaan ole huomioitu kasvissyöjiä.

Jaana kirjoitti...

Tuplaespresso, uskoisin, että Taste of Helsingissä mukana olevat kuppilat osaavat tehdä loistavaa vegeruokaa ihan ilman meikäläisen ideointiakin :-)

Sinänsä jännä juttu, etteivät ne ole niin tehneet. Itse sekasyöjänä en automaattisesti kiinnitä huomiota kasvisvaihtoehtoihin, mutta kun menuja tavaa, niin eipä siellä juuri kasvisruokia ole. Kalaruokia löytyy kuitenkin yhdeksää laatua eli jos ruokavaliosta on tipautettu pois vain punainen liha, niin silloin syötävää riittää yllin kyllin.

Tuplaespresso kirjoitti...

Niinpä... Ihan varmasti ravintoloissa tehdään ruokaa sen mukaan mitä kannattaa tehdä ja mistä enin osa asiakkaista on oikeasti valmiita maksamaan.

Päätellen kuitenkin siitä miten paljon kasvissyönnistä riittää puhetta, kasvissyöjiä ja vegaaneita luulisi olevan vähintään kahdeksan kymmenestä kansalaisesta. Mutta ehkäpä me monipuolisesta ravinnosta nauttivat sekasyöjät olemme sittenkin se todellinen enemmistö, vaikka emme vaan pidä niin isoa meteliä syömisistämme :)

Jaana kirjoitti...

Vähemmistöt ovat aina äänekkäimpiä :-)

annemi / 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Onpa kiva kaaliresepti! kaalifani kiittää ja kokeilee itsekin :)

Jaana kirjoitti...

Ole hyvä annemi, toivottavasti maistuu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...