13. toukokuuta 2013

"Picnic with the difference"

Tuo otsikoksi päätynyt lainaus on peräisin Barry MacNamaran suusta. Noilla sanoilla tämä irlantilainen hyvän ruoan ystävä kuvailee osuvasti Suomeen tuomaansa Taste of Helsinki-tapahtumaa, jonka alkuun on 30 päivää. Millään ei malttaisi enää odottaa, mutta kitukuukausi kulunee joutuisasti ensimmäisten kekkereiden fiiliksiä muistellen.
Helsingissä järjestettävät Taste-festarit ovat siis järjestyksessään toiset. Ravintoloita on tänä vuonna mukana täysi tusina ja viimekesäisten tuttujen lisäksi joukkoon on saatu muutama uusikin paikka, joista itseäni eniten ilahdutti Ask.

Pääsin viime viikolla osallistumaan toimittajille ja bloggaajille järjestetylle kierrokselle, jolla saimme maistiaisia Olon, Murun ja Luomon Taste of Helsinki-menuista. Kaikkiin tarjolla oleviin ruokiin voit käydä tutustumassa Taste of Helsingin sivuilla.
Makumatkamme alkoi ravintola Olosta, jossa nautimme Rørvikin lohesta ja uusista perunoista. Ihan järkkyhyvää! Setti asemoi itsensä ensipuraisulla tämän vuoden santsattavien annosten kategoriaan.
Ravintola Murun herkkupala sisälsi paistettua karitsamakkaraa kesäkasvissalaatin ja ryytisinappikastikkeen kanssa. Erittäin toimiva kokonaisuus, mutta lautasen tähti oli ehdottomasti mahtimakkara, joka svengasi kuin hirvi. 
Ravintolakierroksen lopuksi saimme esimakua jälkkäreistä ravintola Luomossa, jossa eteemme kannettiin hempeän pinkkejä asioita. Söpö ”Pavlova” koostui raparperista ja marengista ja oli viedä kielen mennessään.

Samalle rundille kanssani osui Avaruusaseman bloggarikollega, joka laillani tykkäsi tarjoiluista kovasti. Soppa-Hanna puolestaan kierteli vähän eri ravintoloissa, mutta ei niissäkään kuulemma huonoja sapuskoita tarjoiltu.

Lippuja ruokafestareille myydään jo täyttä häkää, osta omasi Tiketistä ennen kuin loppuvat. Taste of Helsingin Facebook-sivulla on myös käynnissä skaba, josta voit voittaa kahden hengen lippupaketin tapahtumaan.

Tulisipa jo kesäkuu!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...