20. toukokuuta 2013

Kesämökkimakuja Töölössä

Illastimme ystäväni Tuulan kanssa pitkästä aikaa ravintola Aitossa (Museokatu 29), jossa on aina mukava käydä. Erityisen kivaa siellä oli tällä vierailukerralla, koska Aito on mukana parhaillaan käynnissä olevilla Riesling-teemaviikoilla. Rypäleen ympärille on Aitossa rakennettu menu, mutta meillä ei ollut neljän ruokalajin kokoinen nälkä.
Ennen varsinaisia ruokia keittiö terkutti meitä maukkaalla riimihärällä ja marinoidulla punasipulilla.
Alkuruoaksi tilasin savulahnaa ja salaattia, jossa oli porkkanaa, kurpitsaa, parsaa, retiisejä, friseetä ja tomaatteja. Hirmu hyvää! Erityiskiitokset ansaitsee paikan päällä savustettu kala. Kafru söi kalkkunanmaksabruleetä, jota Aito tarjoilee myös Taste of Helsingissä.
Aperitiivinä ja lahnaviininä toimi oivallisesti Weingut Faubelin Riesling 2012.
Otimme molemmat pääruoaksi grillattuja ahvenia. Jos niitä söi silmät kiinni, tuli ihan semmoinen olo, kuin olisi istunut ilta-auringossa mökkirannassa nauttimassa juuri äsken mato-onkimistaan kaloista. Ahventen kavereina lautasilla oli ihanan voisia herkkusieniä, uusia pottuja ja kevätsipulia. Kesäruokaa parhaimmillaan! 
Ahvenille valitsin Weingut Geheimer Rat Dr. von Basserman-Jordanin Deidesheimer Paradiesgarten Kabinettia vuodelta 2011, joka oli hirviömäisen pitkästä nimestään huolimatta aivan taivaallista. 
Ahvenannos oli sen verran täyttävä, että jälkkäriksi riittivät kahvit ja pikkumakeat. Inkiväärinen tumma suklaa oli oma suosikkini, Tuula taas tykkäsi eniten valkosuklaa-limestä.

Aitossa on meiningin lisäksi reilua myös hinnoittelu. Syömiset ja juomiset (kolme lasia rieslingiä ja espresso) maksoivat karvan verran yli 60 euroa per daami. Sapuskoiden ja viinien laatuun nähden hinta on todella kohtuullinen. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...