21. syyskuuta 2014

Puurojen parhaimmistoa

Keittelin eilen soseeksi loput ystävieni pihapuista noukitut omput. Tänään hyödynsin sosetta ja valmistin aamiaiseksi omenariisipuuroa, joka on herkku vailla vertaa.

Omenasoseeseen en pannut lainkaan sokeria, sillä a) omenat olivat aika makeita ja b) sokeria voi lisätä tarvittaessa siihen sapuskaan, johon sosetta laitetaan. Puuroon en myöskään hirmuisesti sokeria kaivannut, mutta jos käytät happamista omenoista tehtyä sosetta, niin sokeria saattaa tarvita enemmän. Sokerin määrä on pitkälti makuasia.

Mummini täysmaitoon tekemä omenariisipuuro on maailman parasta. Silti tällä kertaa tuota reseptiä oli pakko tuunata pikkuisen, koska jääkaapissa törötti puolikas purkki kermaa, joka piti hyötykäyttää pois pilaantumasta.

Ohjeen mukaisesta satsista syntyy melkoinen läjä puuroa, mutta tässä ruoassa on se hyvä puoli, että se maistuu mainiolta myös kylmänä.
Tarvitset:
5 dl vettä
1 dl puuroriisiä
ripauksen suolaa
1 dl kermaa
1 dl omenasosetta
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
1 tl kanelia

Tee näin:
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon riisit sekä ripaus suolaa.

Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin puolisen tuntia, kunnes lähes kaikki vesi on imeytynyt riisiin.

Lisää joukkoon kerma, omenasose, sokeri ja kaneli.

Hauduta puuroa miedolla lämmöllä kannen alla vielä vartin verran.

2 kommenttia:

Hayley kirjoitti...

Haa, todistettavasti siis joku muukin popsii puuroa myös kylmänä! :)

Jaana kirjoitti...

No ainakin tätä puuroa :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...