9. syyskuuta 2014

Spydäri à la Almodóvar

Uhosin Kulinaarimurulan Facebook-sivulla, että kirjaan muistiin tällä viikolla oman hävikkini määrän ja julkaisen sen blogissa meneillään olevan Hävikkiviikon päätyttyä. Soppa-Hanna puolestaan lupasi yrittää olla käymättä kaupassa koko viikon aikana. Se oli mukavan haastava lupaus, jota ajattelin itsekin pyrkiä noudattamaan.

Eilen se onnistuikin, sillä kotoa löytyi tarpeita klassisista klassisimpaan tähderuokaan eli pyttipannuun. Koska jääkaapissa oli perunoiden lisäksi myös paprikaa ja chorizoa, päätin nimetä sapuskan suureellisesti espanjalaiseksi pyttipannuksi
Koskaan en ole Espanjassa käynyt, joten minua saa vapaasti kutsua rienaajaksi, mikäli spydärinimeämiseni aiheuttaa hengenahdistusta. Minulla on maasta tietynlainen mielikuva, jonka muodostumiseen ovat vaikuttaneet pääsääntöisesti pikkuisen oudot espanjalaiset elokuvat.

Toisaalta, ennen Australian reissujani ennakkokäsitykseni kyseisestä mantereesta perustuivat pitkälti The Thorn Birdseihin, The Adventures of Priscilla Queen of the Desertiin ja MasterChef Australiaan. Aika hyvin ne kyllä pitivät paikkansa visiittien jälkeenkin (tähän hymiö), joten lie kait Espanjassakin ihan samanlaista kuin Pedro Almodóvarin leffoissa, La gran familia españolassa tai Blancanievesissa (tähän vielä isompi hymiö).

Aaaanyhow, pyttiksessä tuli sen verran hyvää, että sillä tohtii lähteä kieli poskessa mukaan Espanja-teemaiseen kuukauden ruokahaasteeseen. Ja tuosta alta vielä kaupan päälle gazpachon ohje lempi-Almodóvaristani Mujeres al borde de un ataque de "nervios". Mambotaksi 4ever!



Tarvitset:
3 keskikokoista perunaa
oliiviöljyä
2 tl makeaa savupaprikajauhetta
pienen sipulin
2 valkosipulinkynttä
100 g chorizoa
puolikkaan punaisen paprikan
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Pese perunat hyvin ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljyä paistinpannulla. Sekoita joukkoon savupaprikajauhe ja anna sen maustaa öljyä hetken ajan. Lisää pannulle perunakuutiot, sekoita hyvin ja anna kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi chorizo ja paprika samankokoisiksi paloiksi perunoiden kanssa. 

Sekoita sipulit, valkosipulit, makkarat ja paprikat perunoiden joukkoon. Anna muhia vielä viitisen minuuttia.

Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Syö,

4 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Oho, vaikka hävikkiä yritänkin välttää ihan normaalissakin arjessa, niin en kyllä usko, ettävoisin olla käymättä ruokakaupassa viikkoon!!!

Ihana spydäri! Spydäri on aina jotenkin niin lohdullista ja Almodovarin säestämänä varmasti vieläkin miellyttävämpi :)

Nanna kirjoitti...

Mitä? Listalla ei ollut ollenkaan aussisarjaa jossa oli se hletin ruma pääosan esittäjä jon english jpka lauloikin sen ribbons piisin. Mikä ihme se sarjan nimi oli? Vastatuuleen? Vai sekaanko nyt siihen brittilaivavarustamo sarjaan?

Jaana kirjoitti...

Sofia, ei tämä viikko ole ihan kauppareissuitta sujunut, mutta aika pienillä ostoksilla olen kuitenkin selvinnyt.

Spydäri on kyllä lohturuokaa parhaimmillaan <3

Nanna, no ei ollut, koska UNOHDIN Against the Windin kokonaan! Sen ohella mieleen palautuivat nyt myös ihammahtava kasarisarja Return to Eden sekä All the Rivers Run.

Kiitos kun muistutit :-)

Nanna kirjoitti...

All the rivers run muistetaan myös täällä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...