8. syyskuuta 2014

Puolukkaylläripylläri

Viime viikonlopun aikana minun piti tehdä kaikenmoisia kodinhoidollisia askareita ja leipoa kakkukin, mutta jotenkin lukemattomat kirjat vaan veivät mukanaan, enkä saanut loppujen lopuksi tehtyä mitään mainittavaa.

Paitsi että väsäsin puolukkapiiraan, joka tosin oli ihan totaalisen eri kuin alunperin suunnitelmissa ollut kakku. Tämän ex tempore-herkun ainekset ovat pääsääntöisesti sellaisia, joita löytyy kaapeista silloinkin, kun "niissä ei ole mitään" ja tulee pakottava tarve saada "jotain hyvää."

Puolukat voi korvata millä tahansa marjoilla. Tai hedelmillä tai hilloilla. Tai pähkinöillä. Tai suklaarouheella. Sokeri voi olla valkoistakin ja jauhot pelkkiä vehnäjauhoja. Tai pelkkiä mantelijauhoja. Uskoisin myös, että yhdelläkin munalla pärjää - varsinkin jos käyttää yhtä pientä vuokaa (halkaisija 16 cm) kuin minä tein.
Tarvitset:
1 dl ruskeaa ruokosokeria
½ dl vehnäjauhoa
½ dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl puolukoita
nokareen voita

Tee näin: 
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele univuoan pohja ja reunat. Kaada taikina vuokaan ja ripottele puolukat taikinan päälle.

Kypsennä uunissa 35-40 minuuttia.

Anna piiraan jäähtyä hetken verran ennen herkuttelua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...