20. syyskuuta 2014

Sponsoroitua rallatusta

Kuluvasta syksystä meinasi tulla rapujuhlien suhteen kertakaikksen surkea, kunnes Kulinaarimurulan sähköpostilootaan lopsahti kutsu Rapuja & Sauvignon-illalliselle ravintola Faroon (Kellosaarenranta 2). Kiitos, tulen mielelläni!
Ravintola on minulle tuttu niiltä ajoilta, jolloin työskentelin Ruoholahdessa. Silloisessa Farossa tuli käytyä silloin tällöin syömässä ja hiukan useammin duunikavereiden kanssa "yhillä afterwörkseillä" paikan terassilla. Sittemmin Farolla on ollut useita eri omistajia ja jossain vaiheessa sen nimikin vaihtui.
Nyt Faro on taas Faro ja puikoissa ovat uudet yrittäjät. Menu on mukavan tiivis ja se kuulemma elää sesonkien mukaan. Rapudinnerin alkajaisiksi saimme maistiaisen paikan ruokatarjonnasta ei-niin-perinteisen sienisalaatin muodossa. Tykkäsin kovasti.
Ravuissakaan ei ollut moitteen sijaa. Vieruskaverikseni sattunut Saget La Perrièren edustaja söi rapuja tässä muodossa ensimmäistä kertaa ja ihastui niihin ikihyviksi. Näpertelyn ja ryystämisen lomassa löysimme paljon yhteistä jutun juurta kiinalaisesta viinintuotannosta ruokaleffoihin ja kaikesta siltä väliltä.
Ranskalaisdaamin edustaman viinitalon mahtavasti mustaherukanlehdille tuoksuva ja todella raikas La Petite Perrière Sauvignon sopi rapujen kumppaniksi oikein nätisti.
Rapujen kyytipojaksi oli tarjolla norjalaista Linie-akvaviittia. Laadukkaita akvaviitteja ja -vodkia ei kannata jäähdyttää pakastimessa, vaan suosittelen siemailemaan niitä niin sanotusti taskulämpinä, jolloin juomien maut tulevat paremmin esille.
Ihan pikkuisen olisi mieli tehnyt viedä ravunraadot mukanani kotiin liemiaineiksi. Muutaman lisäsnapsin jälkeen olisin ehkä saattanut monkuakin niitä dogibägiin *tähän nyt sitten taas se hymiö*
Jälkkäriksi lusikoimme toisen esimerkkiannoksen Faron listalta. Marjat marengin ja jäätelön kera olivat oiva päätös rapukesteille. Kiitos ja niiaus mukavasta illasta Arcus Finland Oy:lle ja ravintola Farolle!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...