Onnistuneen rucolasillin lisäksi Pirkka-lehti toimi tänä jouluna reseptilähteenä myös toiselle kalakokeilulle. Kaprissilakat maistuivat oikein kivoilta ja niitä tullaan erittäin todennäköisesti tekemään uudelleen.
Yritin kerrankin säilyttää jonkin tolkun valmistettavien ruokien määrissä, joten puolitin originaaliohjeen tykötarpeet kapriksia lukuunottamatta. Pirkka-kermaviilin korvasin partaäijällä ja loppumaan pässeen hunajan tilalla käytin ruskeaa ruokosokeria. Aina kannattaa tuunata!
Tarvitset:
300 g silakkafileitä
Marinadiin tarvitset:
3 dl vettä
½ dl etikkaa
½ rkl suolaa
Kastikkeeseen tarvitset:
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
50 g kapriksia
½ dl ruohosipulia
mustapippuria
Tee näin:
Irrota silakkafileistä nahkat.
Sekoita marinadin ainekset ja lisää joukkoon silakkafileet. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sekoita sokeri jogurttiin. Lisää valutetut kaprikset ja hienonnetut ruohosipulit. Mausta pippurilla.
Valuta silakkafileet ja sekoita ne kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti