3. joulukuuta 2012

No onkos tullut Meksiko nyt talven keskelle!

Saatiin sitten tänne Helsinkiinkin kertalaakista kunnon talvi! Viime torstaina alkanutta myräkkää olisi todennäköisesti tullut seurattua kotona verhojen raosta, ellei minulla ja parilla kafrulla olisi ollut pöytävarausta Patronaan (Annankatu 20).
Jo aiemmin oivallisiksi todettujen herkkujen ääreen lumituiskua oli oikein kiva paeta. Molemmat seuralaisistani olivat Patronassa ensimmäistä kertaa, mutta menettivät paikalle sydämensä ensi-imaisulla mahtavasta Margaritasta - tosin disclaimerina vielä todettakoon, että kumpikaan daameista ei ole erityisen perso alkkohoolille.
Otin alkuun annoksen nimeltä queso fundido con hongos, joka on aikamoinen jötkäle sulatettua juustoa sekä paistettuja sieniä. Jär-kyt-tä-vän hyvää.
Sulaa sienijuustoa syötiin pikkuruisiin vehnätortilloihin kiedottuna sekä pico de gallolla ja chilisoossilla maustettuna. Syömäseuralaiset natustelivat guacamolea rapsakoilla tortilla chipseillä sekä cevicheä onnelliset hymyt huulillaan (paitsi että toisen toverin hymy hyytyi hetkeksi, kun hän erehtyi nauttimaan palan habaneroa).
Pääruoaksi tilasin tacos de birria con su sonsome eli kipakassa tomaattikastikkeessa pitkään kokattua lampaanlihaa lettusilla sekä jumalaista lammaslientä. Ihan parasta talviruokaa! Myös vieruskaveri päätyi lammassapuskaan, vastapäätä herkuteltiin kana-enchiladoilla suklaakastikkeessa (ja hillittiin hienosti akuutisti iskenyttä halua hieroa omaa naamaa nätisti koristeltuun pöperöön).
Ähky uhkasi iskeä paljon ennen eväiden loppumista, joten päädyimme hörppäämään välisnapsit. Pumpulinpehmeän ja jälkimaultaan hedelmäisen tequilan pullo oli upean värinen, ja jalo juoma avitti meitä syömään lautasemme tyhjiksi.

Varsinaisia jälkkäreitä emme kyenneet ajattelemaankaan, mutta aatoksissa siinsivät jotkut kivat drinksut. Jäimme kuitenkin niitä vaille, sillä Patronan anniskeluoikeudet ovat voimassa vain iltakymmeneen. Täysin älytöntä!

Ruoat ja juomat maksoivat yhteensä 54 euroa, mikä on mielestäni erittäin kohtuullista suhteessa tarjoomusten laatuun. Kun nuo käsittämättömät anniskeluajat saataisiin vielä kuntoon, niin yksilöiden ei tarvitsisi taapertaa jälkiruokajuomille nurkan taakse Coronaan.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...