31. joulukuuta 2012

Hämmentävä ja yllättävä

Nuo adjektiivit tulevat ensimmäisinä mieleen, kun mietin Studioravintola Paksuun (Yliopistonkatu 5) Soppa-Hannan kanssa tekemäämme neitsytvisiittiä muutama viikko sitten. Paikka oli yllättävä positiivisessa mielessä ja taisimme molemmat pamahtaa faneiksi kertalaakista.

Paksun konsepti sen sijaan hämmentää hiukan edelleen. Ravintolaan on yhdistetty valokuvausstudio, jossa suoritettavia kuvauksia on mahdolllista seurata aterioinnin yhteydessä. Kai tällekin on oma kohderyhmänsä?

Ruokalistakin on hyvällä tavalla omalaatuinen. Fine dining-tasoisten menujen ohella tilattavissa on muiden muassa kolmen kilon satsi tulisia kanansiipiä. Erityyppisistä sapuskoita innostuvien ihmisten syömäseurueet viihtyvät takuulla Paksussa.

Me valitsimme kahdesta kolmen ruokalajin menusta numero ykkösen. Kyytipojaksi tuntui ihan luontevalta tilata tuopillinen neljännen veroluokan Karhu-olutta.
Alkuun saimme matalalämpölohta ja savudressingiä. Kalapalat kirjaimellisesti sulivat suuhun ja soossi oli juuri sopivan savuisaa. Annoksessa oli myös ihanan rapsakkaa suolayrttiä. Mistähän sitä voisi ostaa kotikäyttöön?
Pääruoka piti sisällään rapeaa possunkylkeä ja häränkieltä, molemmat kerrassaan sanoinkuvaamattoman maukkaita. Lämpimänluttanat salaatinlehdet olivat pikkuisen turhaa lautasentäytettä.
Jälkkärinä oli paahdettua rommiananasta ja jogurttijäätelöä. Äkkimakeaa, mutta ihan kelpo päätös tälle setille.

Syömiset ja juominen maksoivat yhteensä 44 euroa eli Paksussa voi panna halvalla pöydän koreaksi. Kulinaarimurula suosittelee.

Lisää tarinointia vierailustamme löytyy Hannan sopasta.

6 kommenttia:

aleksi kirjoitti...

Stokkalla on suolayrttiä ollut.. hinta oli kyllä muistaakseni lähinnä lapsellinen

Jaana kirjoitti...

Pitääpäs pitää silmät auki. Keväällä Dublinin kalakaupoissa himoitsin suolayrttejä silmilläni, sielläkin ne maksoivat aika pirusti.

Jael kirjoitti...

Minä en tykkää oikein suolayrtistä.Kerran ostin ja oli todellakin suolaista...

Jaana kirjoitti...

Yaelian, minä taas olen tykästynyt suolayrtin makuun, mutta miellän sen lähinnä mausteeksi. Pieni määrä tuo ruokaan mukavaa suolaista makua ja rapsakkaa tekstuuria.

kakuke kirjoitti...

saa niitä tilattuna ravintolaan ..mut itse olen ostanut italiasta ihan kalatiskilta.kui myös meriruohoa..nam..oli hyvä..rapsakka..suolaista, täydellista,

Jaana kirjoitti...

kakuke, kiitos tiedosta. Aloitan siis saatavuuden utelun helsinkiläisiltä kalakauppialta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...