6. joulukuuta 2012

Karjala takaisin!

Karjala takaisin vaikka paisti kerrallaan, vai miten se sanonta nyt menikään?

Tästä isin ohjeella tehdystä karjalanpaistista olen blogahtanut aiemminkin, mutta kertaus on opintojen äiti (tai tässä tapauksessa ehkä isä). Parhaan tuloksen saat käyttämällä luisia lihanpaloja, joissa on myös rasvaa mukana. Niistä tulee ruokaan makua eri tavalla kuin suojakaasuun pakatuista valjuista "karjalanpaistilihoista", jotka suosittelen lämpimästi jättämään markettien laareihin.
Ehkä kaikkein tärkeintä karjanlanpaistin valmistuksessa on pitää nesteen määrä niin pienenä kuin mahdollista eli ne reseptit, joissa lihat kehoitetaan peittämään vedellä, kannattaa unohtaa. Oikeasti. Paistista tulee noin miljoona kertaa maukkaampaa, kun et keitä lihoja vaan annat niiden muhia omissa liemissään.
Karjalanpaisti sopii hyvin niin arkeen kuin juhlaankin. Nautiskelimme tätä maailman parasta paistia tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi Soppa-Hannan kanssa. Lihojen kaverina tarjoilin voilla ja suolalla maustettua lanttumuhjua. Täydellinen yhdistelmä!

Jälkkäriksi vetäisimme elämää suuremmat kuppikakut, joita en todellakaan leiponut itse vaan Niia's Cupcakes teki ne puolestani. Leivonnaiset olivat supermakeita, mutta kuorrute oli samalla jännän kepeää.
Karjalanpaistiin tarvitset:
1,5 kg possun luista lapaa
1,3 kg naudan luista lapaa
voita
sipulin
25 maustepippuria
suolaa
1 dl vettä

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi.

Leikkaa huoneenlämpöiset lihat melko isoiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat pienissä erissä pannulla. Possusta irtoaa mukavasti rasvaa, mutta nautaa varten pannulle voi vuolaista nokareen voita.

Laita kannelliseen valurautapataan kerroksittain ruskistettuja lihoja, sipuliviipaleita, maustepippureita ja suolaa.

Lisää vesi pannulle. Kiehauta vesi ja kaada se pannulta pataan.

Laita pataan kansi päällä ja kypsennä karjalanpaistia uunissa 4-5 tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...