2. joulukuuta 2012

Jämähirveä

Vaikka puolitoistakiloinen hirvipaisti ei mikään jättimäinen lihakimpale olekaan, ei se tässä huushollissa meinannut loppua millään. Söin siivuja sellaisenaan eri lisukkeilla muutamalla aterialla sekä sämpylän täytteenä työlounaaksi pariin otteeseen. Silti paisti ei vaan ottanut ehtyäkseen!

Viimeisestä palasta päätin tehdä stroganoffia. Tai oikeastaan siitä tuli enemmän stroganoffin tyylistä hirvihöystöä, sillä kastiketta oli aika vähän suhteessa muihin tykötarpeisiin. Ken enemmän soossia halajaa, hän lisätköön lihaliemen ja smetanan määriä.

Lihaliemeen kannattaa ehdottomasti hyödyntää hirvipaistista tihkunut neste, mikäli sitä on vielä jäljellä. Ruokaan voit käyttää myös suolakurkkuja, mutta hapankurkuista (esimerkiksi Myrttisen) sapuska saa mielestäni mukavampaa makua.

Koska hirvenliha oli jo valmiiksi kypsennettyä, valmistuvat höystö ja riisi alle puolessa tunnissa. Tämä on siis varsinaista pikaruokaa - ja hyvää sellaista.
Tarvitset:
sipulin
voita
2 rkl tomaattipyrettä
300 g hirvenpaistia
2 dl vahvaa lihalientä
1 dl smetanaa
2 hapankurkkua
suolaa

Tee näin:
Suikaloi sipuli. Sulata voi kattilassa ja freesaa sipuleita voissa hetkinen.

Lisää joukkoon tomaattipyre ja sekoita hyvin.

Leikkaa hirvi suikaleiksi ja laita ne kattilaan tomaattisten sipulien seuraksi.

Lisää kattilaan lihaliemi ja smetana. Sekoita ja anna kiehua hissukseen kymmenisen minuuttia.

Suikaloi kurkut ja lisää ne kattilaan. Anna porista vielä viiden minuutin ajan.

Tarkista suola. Tarjoa pitkäjyväisen riisin kanssa.
Ruokabloggaajat taikoivat toukokuussa 2012 hävikkiä herkuiksi, mutta ajaton teema elää ja voi yhä hyvin Facebookissa.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Hauskaa, meilläkin tehtiin tällä viikolla stroganoffia, tai Herra Peruspöperö teki, joskin naudasta. Tätä ennen en edes muista, milloin viimeksi oisin edes törmännyt koko stroganoffiin!

Jaana kirjoitti...

Vähänx ollaan samixii!

Kerro Herra Peruspöperölle terveisiä :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...