21. joulukuuta 2012

Tikipossutykitystä

Ennen joulunalushärdellin alkamista ehdimme illastaa Kokomo Tikibar & Roomissa (Uudenmaankatu 16-20) Isolla Kirkolla piipahtamassa olleiden savolaistovereideni kanssa. En ollut aiemmin käynyt siellä, mutta olin kuullut paikasta ristiriitaisia arvioita: brunssia on mollattu ja drinkkejä kehuttu.
Hiukan kolkosti sisustettu Kokomo lienee Helsingin ainoa tikibaari ja sen ruokalistalta pitäisi löytyä viitteitä Tyynenmeren alueen ja erityisesti Havaijin keittiöön. Sapuskojen suhteen olimme siis liikkeellä melko avoimin mielin.
Kokomosta saa kolmea laatua Maui Brewing Companyn oluita, joista Coconut Porter kuulosti oikeasti eksoottiselta. Valitsin kuitenkin ruokajuomaksi pöntöllisen mukavasti humalaista Big Swell IPAa.
Alkuun otimme pari pikkuannosta per nuppi. Oma linnunmaksamousseni paahdetulla pekonilla osoittautui isoksi pettymykseksi. Pekonin rakenne oli jotenkin... outo.
Minisatsi paahdettuja possunribsejä sen sijaan oli aivan tolkuttoman hyvänmakuinen. Lihat irtosivat luista riuhtomatta ja wasabimajoneesi toimi kylkiluiden ryydittäjänä erinomaisesti. Toinen seuralaisistani nautti ribsejä pääruokakoossa ja hänkin tykkäsi niistä kovasti.
Itse söin pääruoaksi Zombie Burgerin, jonka pihvi olisi voinut olla hiukan mehevämpi. Tosin pecorino-juusto ei purilaisessa kauheasti maistunut ja kimchi oli aika pliisua. Onneksi peksua oli ymmärretty laittaa mukaan reilusti. Pienistä puutteista huolimatta kokonaisuus oli ihan OK.
Jälkkäriksi tilasin Chocolate Treen, jossa oli suklaata, kahvia, vaniljaa, appelsiinia sekä vaniljavodkaa. Juoma oli meikäläisen makuun ehkä turhan makea ja drinksun koristeena ollut Fazerin bulkkikonvehti oli vähän nolo.

Edellä kuvattu evässetti irtosi 40 eurolla eli hinnat ovat ihan kohdallaan (paitsi että liki kympin maksavat havaijilaiset bisset ovat ehkä snadisti ylihinnoiteltuja). Voisin kyllä vierailla Kokomossa toistekin ja natustella isomman lautasellisen niitä ribsejä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nyt täytyy kysyä possufanilta, miten Kulinaarimurulassa valmistetaan ribsit?

Jaana kirjoitti...

Kulinaarimurulassa ei ole kerrostalo-olosuhteista ja kesämökittömyydestä johtuen varsinaisia grillausfasiliteetteja, joten täällä tykätään eniten muiden valmistamista ribseistä :-)

Jos teen ribsejä itse, niin en esikeitä kylkiriviä tai -paloja, vaan hauduttelen niitä vaihtelevien mausteiden kanssa folion alla aikansa, jonka jälkeen otan heihin uunin grillivastuksilla ja jonkinmoisella soossilla hiukan rapeutta pintaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...