25. joulukuuta 2012

Vinkeää vihersilliä

Sitä maailmanloppua ei sitten tullutkaan, joten tänäkin vuonna päästiin nauttimaan joulupöperöistä. Olen oikeastaan koko aikuisikäni tykännyt joulunajan syömisistä ehdottomasti eniten erilaisista kylmistä kalaruoista: silleistä, silakoista, graavatuista kaloista ja tietenkin mädistä. Lipeäkalallakin on vakiopaikkansa Kulinaarimurulan joulupöydässä, tänä vuonna tosin pikkuisen tuunattuna.

Myös silleihin ja silakoihin on kiva kokeilla uusia makuja. Tämän rucola-sipulisillin ohjeen löysin Pirkka-lehdestä. Kyseisen aviisin kotiin jaettavasta paperiversiosta tulee ruokasivujen lisäksi selattua niksit, joiden joukossa on toisinaan nauruhermoja kutkuttavia vinkkejä.

Muilta osin nuodatin alkuperäistä ohjetta kohtuullisella tarkkuudella, mutta Pirkka-konjakkisinapin sijasta käytin omatekoista sinappia. Hyvää tuli!
Tarvitset:
170 g rasvasilliä
pienen punasipulin
puskan rucolaa
2 rkl sinappia
150 g ranskankermaa
mustapippuria

Tee näin:
Huuhdo ja kuivaa sillifileet. Leikkaa fileet noin sentin siivuiksi.

Kuori sipuli ja silppua se niin pieneksi hakkelukseksi kuin pystyt.

Sauvasekoita rucola ja sinappi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita lusikalla tasaiseksi kastikkeeksi.

Lisää soossiin sillit ja sipulit. Mausta pippurilla.

Anna ässehtiä jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...