9. joulukuuta 2012

Bourdainin munat

Otsikointi onnahtelee jälleen, mutta "Bourdainin kokkeli" olisi ollut poliittisesti aivan yhtä epäkorrekti, kun muistaa tyypin päihdemenneisyyden. Siksi munat.

Jos joku miettii, että kenen munista nyt puhutaan, niin kyse on Anthony Bourdainin munista. Bongasin tämän ohjeen The Layoverin Los Angeles-jaksosta. Bourdainin ohjelmia katsellessa tulee aina tolkuton matkakuume ja nälkä. Lisäksi sitä huomaa tarvitsevansa mitä oudoimpia asioita, kuten esimerkiksi ankkapuristimen.

Mutta takaisin pekonikokkeliin, joka on ihan huippuhyvää. Käyttämäni pekoni oli kylmäsavustettua tavaraa (loistava keksintö muuten), josta irtoaa naftimmin rasvaa kuin tavallisesta pekonista. Jos siis käytät normipeksua, voita ei todennäköisesti tarvitse lisätä.

Oheisen reseptin mukaisista tykötarpeista valmistuu erittäin tuhti aamiainen yhdelle. Juomasuosituksina iso kipollinen mustaa kahvia ja lasillinen jääkylmää appelsiini-veriappelsiinimehua.
Tarvitset:
4 siivua (kylmäsavu)pekonia
(nokareen voita)
kourallisen silputtua ruohosipulia
2 munaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl smetanaa

Tee näin:
Viipaloi peksut ja paista ne pannulla rapeiksi.

Lisää pannulle (nokare voita ja) silputut ruohosipulit. Sekoita.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.

Kaada munat pannulle, sekoita hyvin ja nollaa levyn lämpö.

Hyydytä munat jälkihöngällä massaa koko ajan sekoittaen.

Kun munat ovat juuri ja juuri hyytyneet, sekoita joukkoon suola, pippuri ja smetana.

Kumoa kokkeli lautaselle ja koristele se ruohosipulisilpulla. Syö.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...