28. marraskuuta 2012

Santa Klaus

Jouluruokakausi käynnistyi osaltani jo viime viikolla, kun osallistuin lukuisten muiden ruokabloggaajien lailla Klaus K:n (Bulevardi 2-4) American Christmas Grill-menun maistelutilaisuuteen. Lanttulaatikkoövereitä ei tullut vedettyä, sillä listalla oli melko epätyypillisiä suomalaisia joulusapuskoita.
Nimelleen uskollisena American Christmas Grill tarjoilee tuhtia juhlasesonkiruokaa amerikkalaisilla vaikutteilla, joista helpoimmin tunnistettavia lienevät grillatut lihat sekä kalkkuna täytteineen. Perhehotellin suomalais-amerikkalaiselle omistajaparille joulubuffa lienee jonkin sortin comfort foodia, sillä ennen Helsinkiin asettumistaan he ovat asuneet Washingtonissa ja New Yorkissa.
Chef de Cuisine Filip Forsberg esitteli suunnittelemansa menun, jonka ehdoton helmi oli varsin lihaisa alkuruokasetti.
Suosikeikseni nousivat ankanmaksapaté punasipulihillokkeella, savuisa possun palvikassler coleslaw'n kanssa sekä mukavan kipakka kuhaceviche.
Omalla ajalla olisin tehnyt alkupalatarjotinten äärelle erilliset kala- ja liharetket, mutta yhteisen syömisrytmin nimissä kasasin kaikki kiinnostavat eväät samalla lautaselle. Ei ahistanut kuin ihan vähän vaan.
Amerikka-teema näkyy myös juomalistalla yhdysvaltalaisina viineinä. Optimaalisen hapokas Panamera Cuvee California 2010 sopi ei-niin-hirmuisesti-Chardonnaysta-pitävän meikäläisenkin suuhun.
Seuraavaksi saimme makupaloja kaikista pääruoista. Cajun-lohi oli ihan jees, mutta se olisi kestänyt vielä hieman ärtsymmätkin mausteet. "Karhuviini" toimi lohen kanssa loistavasti. Myös kastanjatäytteinen ravioli oli herkkua.
Liharuoista tykästyin eniten entrecôteen sitruunavoilla. Possun grillikylkipalojen vaahterasiirappi-BBQ-kastike maistui lupaavalta, mutta liha olisi voinut olla jonkin verran kypsempää. Kalkkunan kanssa en ole oikein koskaan päässyt sinuiksi, eikä ystävyytemme syventynyt tälläkään kertaa.
Kalkkunan sisään tungettava täyte sen sijaan oli loistava yhdistelmä mausteista makkaraa, leipää ja kastanjoita. Myös bataattipyre ja ruusukaalit olivat maukkaita, mutta grillatuista kasviksista en hirveästi innostunut.
Meille tarjoillut pääruokamaistiaiset olivat siis vain minikokoiset versiot varsinaisista annoksista. Esimerkiksi entterin todellinen koko on aika vaikuttava.
Merlot'kaan ei kuulu lempirypäleisiini, mutta Charles Smithin The Velvet Devil 2010 oli kohtuullisen suunmukaista punkkua.
Voipi olla, että olutlistalla olevaa Stallhagenin Delikatia löytyy myös Kulinaarimurulan joulupöydästä.
Muutaman juustopalan jälkeen oloni oli jo aika täysi, joten vilkulin varoen massiivisen jälkkäripöydän suuntaan, jolle katetut kakut olivat pääosin Konditoria pH7:n tekeleitä. Onnistuin välttämään ylilyönnit ja lankesin loveen vain pekaanipähkinäpiirakan ja brandykermavaahdon edessä. Kerrassaan huikeaa joulutorttua!
Pähkinäkaakun lisäksi herkuttelin vielä parilla konvehdilla ja yhdellä ruskealla M&M-namusella, jotka eivät aikoinaan kuulemma kelvanneet Van Halen raideriin.

American Christmas Grill on tarjolla Klaus K:ssa jaksolla 4.-21.12.2012. Pötypöytiin pääsee käsiksi 62 eurolla, juomista veloitetaan erikseen. Hintataso saattaa tuntua tyyriiltä, mutta varsinkin liharuokien fanittajat saavat rahoilleen takuulla vastinetta

2 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Voi, mitä herkkuja :-)

Jaana kirjoitti...

Kyllä minäkin tykkäsin. Parasta antia olivat mielestäni alkupalat, mutta lihanhimoisille sokerihiirille myös loppumenu on todella hintansa väärti :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...