7. marraskuuta 2012

Pupua ja vanukasta

Ravintolakerhomme marraskuun kokous pidettiin ravintola Aitossa (Museokatu 29). Olen käynyt paikassa muutaman kerran aikaisemminkin ja vierailin aktiivisesti Aiton luukulla myös viimekesäisessä Taste of Helsingissä.
Valitsimme kolmen ruokalajin menut ja ennen varsinaisia sapuskoita keittiö tervehti meitä erittäin suunmukaisilla lohimöhnälusikallisilla.
Alkuun tilasin jännästi nimetyn prässätyn jäniksen. Pupu oli hyvää ja sen kanssa tarjoiltu pihlajanmarjahyytelö toimi paremmin kuin - pardon my French - sata jänistä. Kerhomme puheenjohtajan hyytelö sai jälleen kerran haaveilemaan kotipolttoisen Sorbuksen valmistamisesta, mutta ei siitä sen enempää.
Riberachin Thèse 2007 oli passeli valinta jänölle, joskin lasiini kaadetusta määrästä oli pikkuisen erimielisyyttä laskutuksen yhteydessä.
Pääruoksi otin haukea, joka oli paistettu simppelisti voissa. Eipä sille muuta tarvitse tehdäkään. Fisun seurana lautasella oli puikulapottukakkunen, mukavan etikkaista purjopikkelsiä ja emähyvää hollandaisea.
Suositeltu Andre Dezat & Filsin Sancerre 2010 ei ollut ehkä paras mahdollinen kaveri hauelle, mutta pidin viinistä kuitenkin paljon. Ja etikettikin oli kovin nätti.
Ennen jälkkäriä vetäisimme välijuustot: muut Metsuria ja Vilhoa, minä koko rahalla Metsuria. Lisukkeena oli kiintoisaa tomaatti-vaniljahilloketta.
Aterian päätteeksi nautiskelin jumalaista mallasvanukasta, johon rakastuin Taste of Helsingissä. Pikkulinnut Aiton keittiöstä visertelivät, että herkun ohje löytyy Aromi-lehden marraskuun 2012 numerosta.

Alku-, pää- ja jälkiruoat, juustot, pari lasia viiniä sekä espresso maksoivat 82 euroa. Pienistä viinien hintasekoiluista huolimatta väittäisin, että Aitossa hinta-laatu-suhde on kerrassaan oivallinen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Metsuri on ihan tajuttoman hyvää. Muutenkin näyttävät oivilta sapuskoilta (tosin pupua en syö nimimerkkini(kään) takia...)

Inez kirjoitti...

Aito on yks mun lempparirafloista:)
Ruoat on hyviä, palvelu ihanaa ja viinit samoin. Paikan miljöökin on kiva!

Jaana kirjoitti...

luimupupu, no et TIETENKÄÄN syö pupua :-)

Aito on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.

Inez, olen samaa mieltä kanssasi. Yritimme pähkäillä, että mitä siinä tilassa oli ennen Aitoa, mutta eipä muistettu. Ehkä kiinalainen tai kreikkalainen ravintola? Muistaisitko sinä?

Inez kirjoitti...

Mun mies (joka on entinen ja nykyinen töölööläinen), kertoi, että ainakin sillä paikalla on ammoin ollut (Primulan?) kahvila/baari ja 2000-luvun alkupuolella ulkomaalaisomisteinen pizzeria.
Sitä hän ei pystynyt sanomaan, onko Aito tullut suoraan pizzerian jälkeen, vai onko siinä ollut jotain muuta, mutta ehkä Aitolaiset osaisivat kertoa asian oikean laidan? (Sillä tiettyhän menet käymään siellä myöhemminkin :D)

Jaana kirjoitti...

Inez, pitääpä tiedustella asiaa seuraavalla visiitillä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...