27. marraskuuta 2012

Hirveen yksinkertaista

Pidän hirvelihan mausta. Varsinkin hirvenpaistista sapuskaa valmistaessani skippaan yleensä kaikenlaiset marinadit pitäytyen mausterintamalla suolassa ja pippurissa. Joskus vähemmän ihan oikeasti on enemmän. Maailman helpoimman hirvipaistin tykötarvelistalla on supervähän kamaa ja sen työstäminen on niin simppeliä, että!
Kokkasin hirveä tällä ohjeella viimeviikkoiselle ruokavieraalleni, joka veteli sitä hyvällä ruokahalulla parikin santsikierrosta. Silti lihaa jäi reippaasti jäljelle ja aikomuksena on tehdä jämistä stroganoffia tai jotain vastaavaa soossia.

Hirvipaistin kaverina tarjoilin kurkusta, kuivatusta tillistä, partaäijästä, sherryetikasta, oliiviöljystä ja suolasta sekoitettua salaattia sekä aivan taivaallisia hanhenrasvassa paistettuja perunakuutioita. Tämän parempia ei potuista saa!

Paistorasva on viimekeväisen Dublinin reissuni tuomisia ja se loppuu kohta. Tiedän, että purkitettua hanhen- ja ankanrasvaa saa toki omalta kylältäkin, mutta minulla olisi hirmuinen hinku päästä rasvaretkeilemään Irlantiin...
Tarvitset:
1½ kg hirvenpaistia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Tee näin:
Ota hirvi huoneenlämpoon noin tunniksi ennen sen uunitusta.

Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi.

Suolaa ja pippuroi paisti reilusti joka puolelta. Laita liha uunivuokaan ja vuoka uuniin.

Kypsennä lihaa uunissa parin tunnin ajan. Valele paistia välillä vuokaan kertyvällä nesteellä.

Anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...