27. marraskuuta 2012

Kylmää kyytiä Huberissa

Viime viikonloppuna kävin suurin odotuksin testaamassa Tampereella ihan äskettäin avatun Huberin (Aleksis Kiven katu 13). Paikalla on samat omistajat kuin oivalliseksi todetulla ravinteli Berthalla. Kuppilan etuliite "biffiravinteli" noudattaa Berthasta tuttua "hauskaa" nimeämislinjaa, joka saattaa jotakuta huvittaakin.
Minuun ei moinen huumori uppoa, eikä Huberin visiitillä kyllä kauheasti naurattanut muutenkaan, sillä palvelu töksähteli linjakkaasti alusta loppuun saakka. Ruokalistojen saaminen kesti tosi pitkään ja annoskokojen logiikka selitettiin meille vasta sitten, kun olimme jo tilauspäätöksemme tehneet.

Listalla lihat on hinnoiteltu 100, 300 ja 450 gramman mukaan, mutta 100 gramman annoksia ei ole saatavilla. Lihapalojen koot lähtevät pääsääntöisesti puolesta kilosta ylöspäin ja biittejä suositellaankin tilattavaksi isommalle porukalle jaettavaksi. Kiva idea, mutta se ei valitettavasti avaudu pelkästään menua lukemalla.
Huberin viinivalikoima on oikein mielenkiintoinen, mutta ainoastaan yhtä punaviiniä (kuvassa) saa laseittain. Käsittämätöntä. Myöskään silmämäärällä kaatamista ei kannattaisi harrastaa, jos sitä ei osaa. Minun 12 senttiäni oli reilusti vähemmän kuin toisen seurueemme jäsenen 12 senttiä, mutta pikkuisen enemmän kuin kolmannen kaverin 16 senttiä.

Päädyin tilaamaan 300 gramman palan flankia, sillä olin porukastamme ainoa, joka ei ollut syönyt mitään edellisiltaisten lettubakkanaalien jälkeen. Neljä seuralaistani tilasi kimppalihaa, koska he olivat pari tuntia aiemmin vetäneet pannariaamiaisen.
Myös sapuskoiden saapuminen kesti kovin kauan. Lihoissa sinänsä ei ollut mitään vikaa, mutta lautasia ei oltu lämmitetty kunnolla, joten muutaman suupalan jälkeen ei voinut enää puhua lämpimästä ruoasta.

Outoa oli myös se, että pihviravintolassa asiakkailta ei tiedusteltu lainkaan haluttua lihan kypsyysastetta. Oma göntsäni oli tsägällä medium, mutta makuja on monia ja monet preferoivat vielä raaempaa lihaa.
Lisukkeiksi valitsin anjovisvoita sekä käsinleikattuja ja ankanrasvassa kypsennettyjä ranskalaisia. Voissa oli makuuni hiukan ujosti anjovista ja se ei oikein meinannut sulaa kylmenevän pihvin päällä. Potut olisivat olleet loistavia, jos niissä olisi ollut hiukan vähemmän suolaa.
Vesi kielellä odottamassani ydinluussa suolaa ei sitten ollutkaan yhtään. Luuta ei oltu myöskään paahdettu tarpeeksi, sillä ydin oli jäänyt paksuimmasta kohdasta ikävästi raa'aksi. Luuydin on käytännössä pelkästään rasvaa. Yritykseni sulatella sitä pihvin päällä oli tuomittu epäonnistumaan, koska pihvi kylmeni hetkessä. Mainitsin asiasta tarjoilijalle, joka vei terveiseni kokille, jonka mielestä luuytimessä ei ollut mitään vikaa. Nuff said.

Laskua odottelimme niin ikään melkoisen tovin, se taisi tulla vasta neljättä kertaa pyydettäessä. Liha lisukkeineen sekä lasi viiniä maksoivat 41 euroa, mikä olisi varsin kohtuullista, jos niin moni pikkuasia ei olisi ollut pielessä. Toivoisin niin kovasti, että Huberin mokailut olisivat vain alkukankeutta, sillä peruskonsepti on mainio ja kuppilan puitteet tosi hienot.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei! Viime viikonloppu on ollut ilmeisen kiireinen, kun samalta vkl toinen huono tarina. Meidän käydessä saatiin tosi hyvää palvelua ja ruokaa ja menun filosofiakin selitettiin juurta jaksain. Kypsyysastetta muuten ei kysytä siksi, että kokki päättää sen asiakkaan puolesta. Asiakkaan ei siis anneta "pilata" lihaa - toisista saattaisi olla ylimielistä, minusta hyvä lähestymistapa asiaan. Mutta kannattaa ehdottomasti uskaltautua uudelleenkin! :)

Portobello kirjoitti...

Auts! Jopa oli paikka...

Tiina kirjoitti...

barffaava kokki päättää puolestasi?

Jaana kirjoitti...

emminuorgam, minäkin tosiaan toivon, etteivät hommat Huberissa mene aina noin persielleen. Aion kyllä antaa paikalle (ja luuytimelle) toisen mahdollisuuden.

Portobello, älä muuta sano! Kaikki onnistumisen elementit olivat silminnähden olemassa, mutta sitten melkein kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen. Plääh.

Tiina, barfbarf :-)

lintsi kirjoitti...

Nyt vähän jännityksellä odotan, koska olen nimittäin menossa huomenna illalla Huberiin syömään. Saa nähdä miten käy. Menu on tosin jo päätetty puolestamme, koska menemme isommalla porukalla, mutta saa nähdä, miten kaiken muun suhteen käy.

Jaana kirjoitti...

lintsi, toivotaan että käy paremmin kuin meillä. Pidän peukkuja pystyssä!

lintsi kirjoitti...

Oli pakko palata kommentoimaan eilisen Huber-kokemuksen jäljiltä. En tosin tiedä, kuinka paljon tähän vaikutti se, että meitä oli parisenkymmentä, mutta toisaalta ravintola oli muutenkin tupaten täynnä. Menu meille oli siis jo etukäteen päätetty eli maa-artisokka alkuun, naudan kyljystä ja ylikypsää kylkeä paahdettujen perunoiden ja pippurikastikkeen kanssa ja jälkiruoaksi suklaata ja appelsiinia. Alkuruoan saaminen kesti jokseenkin kauan ja ensin tarjolle tuotiin syvillä lautasilla tomaattia ja jotain muuta (joka kysymällä selvisi maa-artisokaksi). Tässä kohtaa oli hieman epäselvyyttä, että tässäkö tämä alkupala oli, kunnes tarjoilija paljon myöhemmin ilmestyi keittokannujen kanssa. Missään vaiheessa meille ei kerrottu mitä söimme, mihin olimme hieman pettyneitä. Alkuruoka oli ok, mutta ei mitään tajunnanräjäyttävää. Pääruokaa varten pöytään saapuivat lämmitetyt lautaset, jotka olivat jo pöytään tullessa hieman haaleita. Lihan saapumiseen meni vielä kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen sekä liha että lautaset olivat jo melko kylmiä. Lisukkeissa kesti vielä noin 15 minuuttia lisää. Liha oli taas ihan ok, mutta suola ja pippuri oli unohtunut tyystin. Lisäksi meidän mielestämme oli erikoista, ettei lisukkeille ja lihoille tullut erillisiä ottimia, vaan jouduimme jakamaan niitä omille haarukoillamme ja veitsillämme (ei toimi pöpökammoisilla ihmisillä). Osa meistä ei myöskään halunnut punaviiniä pääruoan kanssa, ja heiltä ei missään vaiheessa tultu tiedustelemaan muita juomatoiveita, joten lasit ammottivat tyhjyyttään aika kauan. Jälkiruoka taas oli suklaabrownieta, suklaa-appelsiiniganache, jokin kastike ja kirsikoita. Jälkiruoka tarjoiltiin hyvin syvältä lautaselta aivan liian ison lusikan kanssa, joten se oli hankala syödä ja näytti lähinnä epämiellyttävältä mössöltä. Päällimmäisenä jäi siis suuri pettymys mieleen. En tiedä, oliko kyseessä alkukankeus, ehkä ainakin palvelun ja ruoan tarjoilun osalta, mutta ruoka ei kyllä vakuuttanut millään tavalla. Omasta mielestäni yksi iso ravintolakokemusta on myös se, että saa kauniin annoksen lautaselle, joka herättää ruokahalun, eikä könttejä lihaa ja erillisiä lisukkeita, joita vielä joutuu odottamaan kohtuuttoman ajanja joista osa on kaiken lisäksi haaleita pöytään saapuessaan. Vieläkin on jotenkin pettynyt olo kyllä eilisestä ja tämän paremmin en nyt osaa jäsennellä. Mikään ruoka ei jäänyt mieleen, vaan kaikki oli ok eikä mitenkään erikoista ja liha mauttomuudessaan ja osittaisessa sitkeydessään suuri pettymys. Tulipas pitkä rustaus...

Jaana kirjoitti...

lintsi, voihan ei! Mitenkähän pitkään näitä mokailuja voi panna alkukankeuden piikkiin...?

lintsi kirjoitti...

En todellakaan tiedä. Ei kyllä ainakaan lähiaikoina tekisi mieli mennä tuhlaamaan omia rahojaan tuonne. Meidän porukka oli jaettu kolmeen pöytään ja kävi ilmi, että syöjien määrästä huolimatta lihaa oli annettu jokaiseen pöytään saman verran. Meitä oli neljä samassa pöydässä ja lihaa oli aivan valtavasti, kun taas seitsemän, jotka olivat jakaneet samat lihat, jäivät nälkäisiksi. Tarjoilija ei vaan missään vaiheessa ilmoittanut, että meidän olisi ilmeisesti myös pöytien välillä pitänyt jakaa lihaa. Kuulemma yhden pöydän lihoissa oli ollut aivan valtavasti suolaa. On kyllä harvinaisen epätasalaatuista tuotosta keittiöltä. Kalaa tilanneet eivät myöskään kehuneet omaa ruokaansa. Kuulemma lounaskanttiinissa saa ihan yhtä "hyvää". Myöskin esillepano oli ankea, kun valkoinen turskafile tuodaan valkoisella lautasella ilman mitään koristeita tms.

Jaana kirjoitti...

lintsi, annoittehan palautetta tapahtuneesta?

lintsi kirjoitti...

No ei edes annettu! Oltiin tosiaan työporukalla ja itse en joutunut maksamaan muuta kuin juomat, ja muut vaikuttivat olevan kuitenkin suht tyytyväisiä, niin en kehdannut sitten maksajan läsnäollessa alkaa valittaa. Enkä tiedä olisiko kyseinen tarjoilija edes osannut ottaa palautetta vastaan, kun ei osannut edes koko ruokailun aikana/jälkeen tulla kysymään maistuiko ruoka...

Jaana kirjoitti...

Kyllä mun mielestä "ilmaisista lounaistakin" saa valittaa, jos valittamisen aihetta on.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...