19. joulukuuta 2011

Sokerihumalahakuiset joulukarkit

Koska New Yorkin matkani meni mönkään peruutettujen lentojen vuoksi, ehdinkin väsäämään jouluisia juttuja reissua varten varatulla lomaviikolla. Lohtu se on laihakin lohtu!

Anyhow, tällä glögifudgella osallistun myös kuukauden ruokahaasteeseen.

Namuihin käyttämäni glögi oli Loimua, jossa tänä vuonna maistuvat punaviini, karpalo, neilikka ja kaneli. Karkeissa jatkoin juoman makumaailmaa kuivatuilla karpaloilla, jotka toivat pientä kirpakkuutta yli-imelään fudgeen.

Oheinen ohje on sovelma MTV3:n sivuilla olevasta reseptistä. Vegaaniruokavalioon sopivan siitä saa vaihtamalla kerman vaikkapa kaurakermaan, voin öljyloraukseen ja eläinperäisillä tuotteilla kirkastetun viiniglögin omatekoiseen mehuversioon.

glögifudge
Tarvitset:
3 dl Reilun kaupan sokeria
2 dl kermaa
1 dl Loimu-glögiä
50 g voita
1 tl vaniljaesanssia
1 dl kuivattuja karpaloita

Tee näin:
Sekoita sokeri, kerma, glögi, voi ja vanilja paksupohjaisessa kattilassa.

Kiehauta seos ja anna sen kuplia miedolla lämmöllä, kunnes vesilasiin pudotettu seospisara jähmettyy ja siitä pystyy pyörittelemään palleron.

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon pilkotut karpalot.

Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Anna jämäköityä ja leikkaa fudgesta haluamasi kokoisia paloja.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...