15. tammikuuta 2009

Taloudenhoitajan patenttiratkaisu

Kummityttöni sai minut muutama viikko sitten sanattomaksi kysymällä ihan ilman ennakkovaroitusta, että olenko koskaan tehnyt perunalastuista lettuja. No en ollut tehnyt, mutta aihe kiinnosti ensikuulemalta!

Lempipimuni oli bongannut perunalastulettujen ohjeen hevosaiheisen Jessy-sarjakuvalehden numerosta 11/2008 ja ajatellut, että kyllähän syntymähöperön kummitustädin on oltava tietoinen tällaisestä ruokakeksinnöstä. Liikuttavaa näin tätivinkkelistä :-)


Kupletin juoni on lyhykäisesti se, että virkeät kaksoset ovat raastaneet auki koko lastuvaraston ja perheen huushollerska keksii hyötykäyttää pussinpohjia lettujen raaka-aineeksi. Tarina ei kerro, syötiinkö letut lettuina vai jonkin muun syömän lisukkeina.

Yllättävintä kokeilussa oli se, että perunalastut luovuttivat liotusveteen kaiken suolansa (ja rasvansa). Nestevapaaseen massaan pitikin rouhaista useampi kierros suolaa. Lisäksi sotkin mukaan vain mustapippuria eli lettujen maku jäi aika lempeäksi.

Kakkaroiden kera nautiskelin rucolasta, oliiviöljystä ja suolasta surrattua soossia. Letut olivat hyviä ja niiden rakenne sijoittui paistetun pottumuusin ja röstiperunoiden välimaastoon.

Kiitokset vinkistä ja paljon pusuhaleja Roosalle!


Tarvitset:
100 g perunalastuja
vettä
2 salottisipulia
munan
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Tee näin:
Laita perunalastut likoamaan puoleksi tunniksi kulholliseen haaleaa vettä. Kaada laiskistuneet lastut pyyheliinaan ja puristele ylimääräiset vedet pois.

Pilko salottisipulit niin pieniksi palasiksi kuin pystyt ja sekoita silppu perunamassaan. Sekoita joukkoon myös yksi muna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Taputtele massassa pyöreitä lettusia ja paista ne pannulla öljyssä rapeiksi.

7 kommenttia:

Ketsuppi kirjoitti...

Mieletön idea! :) Näistä vois varmaan tehdä vohveleitakin! Namnam. (Nimim. Sillä vohveliraudalla vois varmaan joskus tehdäkin jotain)

Nelle kirjoitti...

kieltämättä hieman omintakeinen raaka-aine :)

Yaelian kirjoitti...

ONpa erikoiset lettuset!

Anna kirjoitti...

Mahtavaa, miten opettavainen voi heppasarjislehti olla! Jämät kunniaan, oikeeta meininkiä :)

Välispiikki kirjoitti...

Ketsuppi, eikö! Vohveleita varten massaa kannattaisi varmaan löystyttää esmes maidolla tai vissyllä...?

Nelle & Yaelian, kieltämättä juu. Mutta kokeilemisen väärtejä olivat!

Anna, sarjakuvat OVAT opettavaisia ;-) Ja sarjissipsit varmaan menevät toooosi paljon nopeammin pilalle kuin reaalimaailman perunalastut!

Haarukka kirjoitti...

Tämä on kyllä hauskin ruokaidea pitkään aikaan. Kiitokset kummitytöllesi!

Välispiikki kirjoitti...

Haarukka, kiitokset on välitetty etiäpäin :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...