25. tammikuuta 2009

Sairaspasta, osa 2

Eilen piti nauttia juustofonduesta ja hyvästä seurasta, mutta tyyppeihin iskeneet eritasoiset pöpöt pakottivat siirtämään kekkerit otollisempaan ajankohtaan. Oma taudinkuvani pitää sisällään kipeän kurkun sekä ryskäyskän. Ja äänialani on tavattoman seksikäs basso.

Vajaakuntoisena on tullut vietettyä laatuaikaa Ihmeellisessä Interwebissä muiden muassa Lostin viidennen kauden kahta ensimmäistä jaksoa hämmästellen. Loistavia takaumia ja uusia kytköksiä!

Lisäksi tein valloittavan videolöydön, jossa "nuori Gordon Ramsay" antaa esimakua tavaramerkiksi muodostuneesta asenteestaan. Ihana pikkukundi on mielestäni tavoittanut olennaisimman isosta Geestä, katso vaikka itse :-)

Vaikka makuaistini ei ole terävimmillään, pitää jotain kuitenkin syödä. Päätin jatkaa sairaspastalinjalla ja hyödyntää sitä mitä kaapeissa on tai lähikaupasta saa.

Kaapeista löytyi spaghettia, ruokakermauutuutta, kaprispurkin jämät ja nestemäistä savua, Siwassa oli tyrkyllä tuoreita herkkusieniä.

Tykötarpeista syntyi herkkusieni-savujuustopastaa. Helposti nieltävä eväs maistui mukavan savuiselle, vaikka aistit eivät täysillä toimikaan. Tätä(kin) täytynee koekokata uudemman kerran, kun olen taas terveen kirjoissa.


Tarvitset:
rasian herkkusieniä
oliiviöljyä
2½ dl Kippari-ruokakermaa
½ tl nestemäistä savua
125 g spaghettia
½ dl kapriksia
mustapippuria
(suolaa)

Tee näin:
Viipaloi herkkusienet ja freesaa niitä pannulla öljyssä. Lisää noin puolitoista desiä ruokakermaa sekä savuaromi. Anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Keitä spaghetit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitetty ja valutettu pasta sieni-kermaseokseen, nakkaa mukaan myös kaprikset.

Lorota joukkoon loput ruokakermasta. Sekoita ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

Siunatuksi lopuksi vielä muistutus haasteäänestyksestä. Valitse paras puuro ja anna äänesi kuulua!

13 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ooh, siinä on KAPRIKSIA! Puoli desiä! Namm! Olin pitkään kapristen suhteen epäileväinen, mutta viime vuonna opin viimein syömään niitä, pitämään niistä ja himoitsemaan niitä. Täytynee siis palailla tämän reseptin pariin ;)

Välispiikki kirjoitti...

Sama juttu, täytyy palata tämän pariin kun vainukin palaa. Savun ohella kaprikset olivat niitä, jotka sairaan suussa joltain maistuivat ;-)

Kapriksia voisi varmaan laittaa enemmänkin, minulla sattui olemaan vaan tuo puoli desiä.

Nelle kirjoitti...

pikaita paranemista. Kärsin edelleen 3.1 alkaneesta flunssasta. Antibiootit tuli jo syötyä ja nyt on vuorossa vaihe epätoivo: http://personal.fimnet.fi/laaketiede/sarvikuono/kelpokonsti.html ja nyt on olo kuin lapsena uimahallissa;)

Mutta mitäpä sitä ei tekisi parantumisen eteen... :) Sitkeitä flunssia on liikkeellä.

Välispiikki kirjoitti...

Nelle, kiitos. Yskä alkaa jo lohkeamaan mukavasti...

Hanna kirjoitti...

Mmm, ihanan helpon ja herkullisen oloinen resepti, ja nestemäinen savu kuulostaa lupaavalta... Mitä se on ja mistä sitä saa?

Välispiikki kirjoitti...

Hanna, se on vedestä ja hikkorisavutiivisteestä valmistettua ihmeainetta. Pullossa lukee The essence of outdoor flavour :-)

Täällä Helsingissä liquid smokea saa ainakin Behnfordsilta. Myös tilaus nettikaupan kautta onnistuu. En ole tsekannut, löytyisikö sitä myös Stockalta. Todennäköisesti löytyisi.

Rauna/Kannat kattoon kirjoitti...

Onnea haastevoitosta!

Puuro vaikuttaa niin, niin hyvältä. Nolottaa ihan, että unohdin äänestää ajoissa, mutta tähän olisin luultavasti päätynyt, vaikka muitakin hyviä tarjokkaita oli, kuten aina. Onneksi on nämä tarvikkeet kotona, voi keitellä viikonloppuna herkkupuuroa. Kiitos ideasta! :)

Hanna kirjoitti...

Välispiikki, kiitoksia koordinaateista! Tapiolan Stockalta löytyi tätä herkkua, nyt sitten vain testailemaan...

Välispiikki kirjoitti...

Rauna, kiitos ja ole hyvä :-)

Hanna, hyvä kun löytyi! Mitä nestesavu kustansi Stockalla?

Hanna kirjoitti...

Se oli muistaakseni hitusen vähemmän kuin Behnfordsilla, olisiko ollut 6,50€. Vielä en ole ehtinyt kokeilemaan, mutta vähän veikkan että ensi viikosta eteenpäin tässä kyökissä valmistuu vain ja ainoastaan savuruokia...

Anonyymi kirjoitti...

Ei peppureikä. Voiko ärsyttävämpää mukulaa enää ollekaan. Varmasti on pakotettu tuohon sontaan.

Rauna kirjoitti...

Puuro oli hyvää! Ei ehkä ihan joka päivän puuroa, sen verran herkkua oli, mutta tosi makoisa alku talvisunnuntaille. Ja muuten, jos bloggaajabrunssi kiinnostaa, käy kurkkaamassa blogistani ja kommentoi ehdotettua päivää.

Välispiikki kirjoitti...

Hanna, kiitos vaan itsellesi hintavertailusta sekä Stockan savuvarmistuksesta!

Ano, veikkaan että tenava on lahjottu mukaan karkkipalkalla ja kaveri on saanut spottien perusteella koulussa kovan kundin maineen ;-)

Rauna, kiva kun kelpasi! Ja pitää laittaa tuo brunssiajankohta ns. korvan taakse. Tulevana viikonloppuna nimittäin varmistuu, olenko tuolloin Helsingissä vai vallan jossain muualla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...