27. joulukuuta 2011

Laatikoton joulu

Tänä vuonna ei tehnyt yhtään mieli niin sanottuja perinteisiä joulusapuskoita, joten Kulinaarimurulassa skipattiin kinkku- ja laatikkorumba kokonaan. Lisäksi lyhyet pyhät edesauttoivat ruokaostoksia pysymään järkevässä mittakaavassa.

Aattona pitäydyin riisipuurossa, siianmätileivissä ja haisevissa juustoissa. Joulupäivänä syömäkyläilemään saapui ystävä kera pienen koiransa ja menu oli suhteellisen simppeli mutta sitäkin herkumpi.

kylmäsavuhaukitartar
Kalaisen alkupalan kokosin paahdetuista ja voidelluista maalaisleipäkiekoista sekä haukitartarista. Tartarin sekoitin kuutioidusta kylmäsavuhauesta, voissa ja valkoviinissä haudutetusta punasipulisilpusta, smetanasta sekä suolasta ja valkopippurista. Juomana toimi oivallisesti Sparr Pinot Blanc Réserv.

ankanrinta_ruusakaali_kastanja
Kinkkuna vetelimme pornaislaista Alhopakan ankanrintaa calvados-kermakastikkeen ja ruusukaali-kastanjahöystön kanssa. Ankka paistui ihan aavistuksen ylikypsäksi, mutta helkkarin hyvää se silti oli. Kyytipoikana oli leppoisaa La Buxynoise Bourgogne Réserve Pinot Noiria.

juustot
Juustoina meillä oli ikisuosikkiani Peltolan Blueta sekä Armas-perheen tautisen ihanaa Savu-Armasta ja aivan loistavaa löllövaluvaa Metsuria.

pekaanipähkinäpiirakka
Jälkkäriksi sokerihumalluimme pekaanipähkinäpiiraasta, jossa oli riittävästi voita ja sokeria. Sekä juustojen että piiraan kanssa lirpimme portviiniä.

Tapaninpäivänä tekikin sitten jo mieli jotain ihan muuta.

4 kommenttia:

meritähti kirjoitti...

Metsuri on aivan ihanaa, vaikka kyllä mulle noi kaikki muutkin eväät ois kelvannu!

Jaana kirjoitti...

Kelpasivat meillekin, mutta Metsuri on kyllä kiintoisin juusto aikoihin sitten Armaan!

Taikakaulin kirjoitti...

Heii meidän (melkein)naapuriankkalasta Juholantieltä varmaankin ankat :D Hauska juttu!

Jaana kirjoitti...

Taikakaulin, kiitos!

Teidän naapuriankkalassanne kasvatetaan hyvänmakuisia lintuja, vie toki terveisiä asianosaisille!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...