Tänä vuonna ei tehnyt yhtään mieli niin sanottuja perinteisiä joulusapuskoita, joten Kulinaarimurulassa skipattiin kinkku- ja laatikkorumba kokonaan. Lisäksi lyhyet pyhät edesauttoivat ruokaostoksia pysymään järkevässä mittakaavassa.
Aattona pitäydyin riisipuurossa, siianmätileivissä ja haisevissa juustoissa. Joulupäivänä syömäkyläilemään saapui ystävä kera pienen koiransa ja menu oli suhteellisen simppeli mutta sitäkin herkumpi.
Kalaisen alkupalan kokosin paahdetuista ja voidelluista maalaisleipäkiekoista sekä haukitartarista. Tartarin sekoitin kuutioidusta kylmäsavuhauesta, voissa ja valkoviinissä haudutetusta punasipulisilpusta, smetanasta sekä suolasta ja valkopippurista. Juomana toimi oivallisesti Sparr Pinot Blanc Réserv.
Kinkkuna vetelimme pornaislaista Alhopakan ankanrintaa calvados-kermakastikkeen ja ruusukaali-kastanjahöystön kanssa. Ankka paistui ihan aavistuksen ylikypsäksi, mutta helkkarin hyvää se silti oli. Kyytipoikana oli leppoisaa La Buxynoise Bourgogne Réserve Pinot Noiria.
Juustoina meillä oli ikisuosikkiani Peltolan Blueta sekä Armas-perheen tautisen ihanaa Savu-Armasta ja aivan loistavaa löllövaluvaa Metsuria.
Jälkkäriksi sokerihumalluimme pekaanipähkinäpiiraasta, jossa oli riittävästi voita ja sokeria. Sekä juustojen että piiraan kanssa lirpimme portviiniä.
Tapaninpäivänä tekikin sitten jo mieli jotain ihan muuta.
4 kommenttia:
Metsuri on aivan ihanaa, vaikka kyllä mulle noi kaikki muutkin eväät ois kelvannu!
Kelpasivat meillekin, mutta Metsuri on kyllä kiintoisin juusto aikoihin sitten Armaan!
Heii meidän (melkein)naapuriankkalasta Juholantieltä varmaankin ankat :D Hauska juttu!
Taikakaulin, kiitos!
Teidän naapuriankkalassanne kasvatetaan hyvänmakuisia lintuja, vie toki terveisiä asianosaisille!
Lähetä kommentti