10. joulukuuta 2011

Harkittuja katkarapuja?

Joskus minuun iskee ihan käsittämätön katkarapujen himo. Tällaisia tilanteita varten olen pyrkinyt pitämään näitä pieniä vaaleanpunaisia ihmeitä varalla pakastimessa.

Himo heräsi viimeksi eilen, mutta hartaasta jenkkikaapin alaosan penkomisesta huolimatta mitään ei löytynyt! Onneksi on lähi-Siwa, mistä valkosipulisen katkarapukastikkeen tykötarpeet olivat ostettavissa.

Kaupan pakastealtaalla rapujen alkuperätietoja silmäillessäni hokasin, miksei kotona ollut jemmapussia. Olen jo jonkin aikaa kulkenut kaupoilla muassani WWF:n taskukokoinen kalaopas, jossa kylmien merialueiden katkoille näytetään keltaista valoa eli niiden käyttöä tulisi harkita.

Tällä kertaa hätä ei lukenut lakia, mutta jatkossa pitää kyllä yrittää etsiä varastoon MSC-sertifioituja katkarapuja, joita oppaassa kehoitetaan suosimaan.

Mutta onko niitä? Joki- tai täpläravuista tehtyjen pakasteiden tai säilykkeiden löytäminen on varmasti mission impossible?

katkarapukastike
Tarvitset:
180 g pakastekatkarapuja
salottisipulin
1-2 valkosipulinkynttä
nokareen voita
2 dl kermaa
valkopippuria
suolaa

Tee näin:
Sulata katkaravut.

Pilko sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi.

Sulata voi pannulla ja freesaa sipuleita siinä hetken verran. Lisää kerma ja kiehauta seos.

Anna soossin kiehua kasaan miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi joukkoon sulaneet katkaravut ja anna niiden lämmetä

Mausta kastike pippurilla ja suolalla. Tarjoile soossi esimerkiksi persiljalla maustetun pitkäjyväisen riisin kanssa.

5 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Tuohon kun vielä lorauttaisi pikkuisen konjakkia, olisi padassa meikäläinen pastakastike:)

Jaana kirjoitti...

Mä olen joskus käyttänyt tähän soossiin kerman sijasta ranskankermaa ja tippatolkulla vihreää Tabascoa.

tanja kirjoitti...

Hei! Ihan mielettömän kiva tää sun blogi; hyviä ravintolavinkkejä ja maukkaita reseptejä ja sun kirjoitustapa saa aina hyvälle tuulelle :) Oikein hyvää joulua sinulle!

Jaana kirjoitti...

Kiitos tanja! Leppoisaa joulunaikaa myös sinulle :-)

Jaana kirjoitti...

Kulinaarimuruilla on myös Facebook-sivu, jonne tulee laitettua sellaisia kuvia ja juttuja, joista ei välttämättä tule mainittua täällä blogin puolella.

Saa tykätä ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...