Vuoden loppumetreillä taisin saada hankittua itselleni uuden addiktion, Carcassonnen. Peliin jo pitkään koukussa olleet kaverini vihkivät minut sen saloihin pari päivää sitten ja nyt olen voittanut jo muutaman iPad-matsin konetta vastaan treenatessani. Kiitos opettajille!
Pelikoulutusillan huikopalaksi katoin juustoa, keksejä sekä ihan huippuhyviä parmesaanikeksejä (en suosittele rasvaisia asioita kammoaville). Keksien kanssa hörpimme glögiä viime joulun alennusmyynneistä hankkimistani tonttumukeista.
Mahtikeksien ohjeen saattoi tietoisuuteni Pumpkin Jamin Mari. Ekan kerran maistoin keksejä oululaisissa pileissä, jonne niitä oli valmistanut Peruspöperölän Virpi. Onpa hienoa, että hyvät reseptit lähtevät heti kiertoon!
Tarvitset:
150 g parmesaania
150 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
munan
pinjasiemeniä
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
Raasta parmesaani.
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin jauhot ja noin kaksi kolmasosaa juustoraasteesta.
Muotoile taikinasta kaksi paksuhkoa pötköä. Kääri ne kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Leikkaa pötköt noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille.
Voitele keksit kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele niiden pinnalle loput juustoraasteesta sekä pinjansiemeniä.
Paista keksejä uunissa noin 10 minuutin ajan.
3 kommenttia:
Oli muuten hyviä, ihan kaksin käsin piti lapata suuhun!
Nuo keksit oli kyllä tajuttoman hyviä! :) Resepti ansaitsee tulla kierrätetyksi mahdollisimman monien tietoisuuteen.
Pirkka, en ihmettele yhtään että kelpasivat. Mahtikakkusia ovat!
Virpi, mun on tehnyt mieli keksejä niistä Oulun pileistä asti ja nyt sain vihdoin hyvän syyn tehdä näitä.
Lähetä kommentti