17. joulukuuta 2011

Hyvää Jyväskylästä

Joulukuun alussa olin työreissulla Jyväskylässä, jonka ruokapaikoista kyselin vinkkejä kesäisen rengasmatkani jälkeen. Nyt pääsin tutustumaan Figaroon (Asemakatu 4), jota yhdessä kommenteista tuolloin suositeltiinkin.

Ravintola on ilmeisesti ollut olemassa jo pidemmän aikaa, mutta sen omistaja on vissiin vaihtunut lähimenneisyydessä. Paikan viereen rakennetaan parhaillaan viinibaaria, joka avautuu vuodenvaihteessa. Sinne siis seuraavalla Jyväskylän vierailulla!

vuohenjuusto_creme_brulee
Figarossa alkuun syömäni vuohenjuustobrulee oli maukasta ja ideana ältsin kiva. Sen kanssa tarjolla oli kirsikkatomaateista tehtyä salaattia ja mielenkiintoista basilikasorbettia.

poron_maksa
Pääruoaksi otin pariloitua poronvasan maksaa tummalla valkoviinikastikkeella ja kirpakalla puolukkasabayonilla. Maksa oli kypsennetty juuri sopivasti vienon mediumiksi ja se maistui mielettömältä. Myös lisukkeena ollutta suppilovahverorisottoa olisi voinut syödä saavillisen.

sinihomejuusto
Jälkkärilistalla oli kolmen juuston lajitelma, mutta päätin tyytyä yhteen laatuun. Kermaisen Saint Agurin kanssa siemailin ihanaa Burmesterin Colheita Portoa.

Figaro osoittautui oikein viehättäväksi ruokailupaikaksi. Kulinaarimurula suosittelee ja kiittää Jyväskylän väkeä mukavasta ravintolakokemuksesta sekä loistoseurasta!

juusto
Jyväskylästä siirryin viettämään viikonloppua pari pitäjää itään päin. Kummitytön luona perjantain "pieneksi iltapalaksi" katettiin setti juustoja, makkaroita ja oliiveja sekä erittäin suunmukaista katalonialaista valkoviiniä.

LeRustique
Pöydän kunkku oli Le Rustique-kiekko, jota oli lämmitetty folioon käärittynä puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa. Leipätikuilla ääntä kohti kauhottu pehmoinen camembert oli aivan törkeän hyvää. Kiitokset kestityksestä myös Savoon!

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kiva kuulla, että pidit Figarosta!

Jaana kirjoitti...

Juu, tykkäsin kovasti. Tulevan viinibaarinkin konsepti vaikutti kiinnostavalta, toivottavasti sinne riittää asiakkaita.

Merituuli kirjoitti...

kerrankin ollaan viinistä yksimielisiä - minustakin katalonialainen on ylen hyvää!

Jaana kirjoitti...

Merituuli, se on! Myös etiketti on kiva :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...