6. joulukuuta 2011

Jaloviinahommia

Tänä vuonna en ehdi hirveästi valmistella joulueväitä, mutta pari mielenkiintoista juomaa laitoin äsken ässehtimään. Molempien kokeilujen pohjana toimii yhden tähden Jaloviina, jota myös Sheriffiksi kutsutaan.

Toisen mausteviinan olemassaolo iski kipeästi tietoisuuteeni parin viikonlopun takaisella Oulun reissulla, kun huomasin jalluvertteriä (natiivit hoi, onko tämä oikea kirjoitusasu?) mainostettavan eräässä ravitsemusliikkeessä. Harmikseni tuote oli loppunut, joten en päässyt sitä maistamaan.

Onneksi kanta-asukit ystävällisesti valistivat, että snapsin saa synnytettyä uuttamalla Jaloviinaan Werther's Original-karamelleja. Nyt kaksikymmentäkuusi kermakarkkia liukenee hissukseen noin neljään desiin viinaa ja Nuoren Wertherin Kärsimysjallu testataan joulunpyhinä.

Toisen tuunausvinkin sain Viva ciabatta-blogin leipuriherralta. Pekonijallun on IHAN PAKKO olla hyvää, sillä jos kahta loistoainesta sekoittaa keskenään, ei lopputulos voi olla läpeensä pahaa. Eihän?
jaloviina_pekoni
Pekonijalluun tarvitset:
12 pekoniviipaletta
4 dl Jaloviinaa*

Tee näin:
Paista pekonit ja anna niiden jäähtyä.

Laita peksut ja Jallu tiiviiseen kannelliseen astiaan.

Säilytä astiaa pimeässä huoneenlämpöisessä paikassa kahden viikon ajan.

Nouki pekonit pois viinasta ja laita astia pakastimeen. Kun rasva on jähmettynyt, tee siihen pieni kolo ja lorota viina reiästä ulos.

Valuta juoma suodatinpussin läpi. Nauti taskulämpimänä.

10 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tätä en uskalla kokeilla:))

Anonyymi kirjoitti...

Nuoren Wertherin kärsimykset on vielä ihan käsitettävissä, mutta pekoni-jaloviina kuulostaa erittäin hämmentävältä. Odotan kiinnostuneena postausta maistiaisista!

aleksi kirjoitti...

jännityksellä odotan tätä!

Jaana kirjoitti...

Vähän kyllä itseänikin jänskättää, että minkämoista tuosta pekoniversiosta tulee.

Wertheristä nyt ainakin tulee älyttömän hyvää :-)

Virpi kirjoitti...

Muakin kiinnostaa kuulla lopputulema molemmista :)

Jaana kirjoitti...

Raportoin makukokemuksista joulunpyhien jälkeen!

Minna kirjoitti...

Olen sanaton.

Jaana kirjoitti...

Niin olen varmasti minäkin sitten, kun pekoniviina on valmista ja sitä pääsee ekan kerran maistamaan ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on jalluwerther tulossa ensi viikon pikkujouluja varten. Pikkusen jo maistelin etukäteen, makeaa oli ja hyvää! :)

Jenny

Jaana kirjoitti...

Jenny, minäkin testasin Werthriä ihan pienen lirun verran eilen ja kylläpäs se olikin makeaa! Kannattaa varmaan viilentää juoma huolella ennen nauttimista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...