Tällainenkin herkku on jäänyt tuonne luonnosten joukkoon ähöttämään, vaikka se ansaitsee tulla isoilla kirjaimilla kehutuksi. Ylistyksen kohde on karitsaburgereista ylijääneiden jauhelihapihvien kaveriksi valmistamani lampaankääpäkastike.
Mustatorvisienten ja tattien ohella lampaankäävät ovat lempparisieniäni. Kuivattuna niiden maku (kuten mustisten ja tattienkin) on mielestäni parempi ja intensiivisempi kuin tuoreessa tavarassa. Soossiin käyttämäni lampaankäävät sain kotiintuomisiksi pääsiäisruokavierailuni ehtoiselta emännältä, joka on aikamoinen sienihupsu.
Kuivattujen sienten liotusvettä ei muuten kannata kaataa viemäriin. Se on erittäin käyttökelpoista nestettä vaikkapa risottoon.
Lampaankääpäkastikkeeseen tarvitset:kourallisen kuivattuja lampaankääpiä
vettä
salottisipulin
voita
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Liota kuivatut sienet vedessä letkeiksi. Puristele niistä ylimääräiset vedet pois.
Silppua sienet ja sipuli.
Freesaa sieni- ja sipulisilppua voissa pannulla muutaman minuutin ajan.
Kaada joukkoon kerma ja anna soossiin pöhistä kasaan miedolla lämmöllä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
2 kommenttia:
Ihanaa lampaankääpäsoossia :) Lampaankäävät ovat niin herkullisia, että minulla ei niitä jää ikinä kuivattavaksi. Ehkä ensi syksynä saisin niin superduper ison saaliin, että olisi "pakko" kuivata osa siitä ;)
Toivotaan satoisaa sienivuotta :-D
Lähetä kommentti