Vaikka karjalanpaisti on superherkkuruokaa, ei sitäkään pysty määräänsä enempää syömään. Rajat ne olivat Neuvostoliitollakin.
Mitä siis tehdä, kun paisti (tai kohta kinkku) ei lopu millään? Siitä voi tietenkin tuunata karjalanpaistipastaa. Samaan soossiin saa kätsysti kipattua myös kermapurkin pohjalle jääneen tilkan, ruohosipulipuskan viimeiset versot sekä hiukan kuivahtaneen juustogöntsän.
Liha voi olla mitä vaan ylijäämäkamaa. Kerman tilalla voit käyttää tuorejuustorasian viimeisiä nokareita, miksei myös kastikkeen tai sosekeiton jämiä. Ruohosipulin voit korvata millä tahansa yrtillä. Parmesanin paikalle kelpaa melkein juusto kuin juusto, kunhan se vaan on hyvää ja kovaa. Sapuskan muuntelumahdollisuudet ovat siis äärettömät!
Karjalanpaistipastasta tuli oikein mukavan makuista. Ohjeen mukaisesta satsista riitti vatsantäytettä kahdelle nälkäiselle siistin sisätyön tekijälle.
Tarvitset:
3 dl karjalanpaistin (tai muiden lihojen) jämiä
½ dl kermaa
½ dl vettä
ruohosipulia
3 dl keitettyä pastaa
parmesania
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Poista lihoista luut ja nouki pois maustepippurit.
Laita lihat kattilaan ja lisää kerma sekä vesi. Anna nesteiden kiehua kasaan ja lisää mukaan silputtua ruohosipulia.
Sekoita lihamuhennos keitetyn pastan joukkoon. Raasta joukkoon parmesania ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Ruokabloggaajat taikoivat toukokuussa 2012 hävikkiä herkuiksi, mutta ajaton teema elää ja voi yhä hyvin Facebookissa.
2 kommenttia:
Näinhän se just menee. Juhlan jälkeen tehdään jämistä jotain pastan jatketta. Tykkään tollasesta realistisesta otteesta.
Kaunis kiitos kommentistasi.
Täällä jämistä tehdään pastan jatketta arkenakin ;-)
Lähetä kommentti