8. heinäkuuta 2012

Kesäpasta

Yritän elvytellä (toivottavasti tilapäisesti) kadoksissa ollutta bloggausmotivaatiotani erinomaisella pastalla, jota on kokkailtu myös Prinsessakeittiössä ja Silläsipulilassa. Alkuperäinen resepti on taattua BBC Good Food-laatua.

Valmistin kesäkurpitsa-ricottapastan likipitäen orjallisesti BBCGF:n ohjeistuksella. Paitsi että supistin tykötarpeiden määrää ja sörssäsin ricottan kastikkeenomaisesti pastan joukkoon varovaisen murustelun sijasta.

Prinsessakeittiön valtiatarta lainaten voin vain todeta, että tästä tuli törkeen hyvää! Sitruunankuori ja basilika jytäsivät kivasti yhteen. Pastana käytin kesäkurpitsalla ja pinaatilla maustettuja pikkupennejä ja ne sopivat sapuskaan kuin otsatukka possulle.
Tarvitset:
20 g pinjansiemeniä
pienen salottisipulin
pienen kesäkurpitsan
lorauksen oliiviöljyä
valkosipulinkynnen
100 g pastaa
kourallisen basilikanlehtä
puolikkaan sitruunan kuoren
30g parmesania
100 g ricottaa

Tee näin:
Kuumenna paistinpannu ja paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Siirrä paahdetut siemenet pois pannulta.

Silppua salottisipuli atomeiksi ja viipaloi kesäkurpitsa niin ohuiksi siivuiksi kuin pystyt.

Kuumenna öljy pannussa. Kypsennä sipulit ja kesäkurpitsat muutamassa erässä, kunnes ne laiskistuvat ja saavat hieman väriä. Lisää viimeiseen satsiin myös silputtu valkosipulinkynsi. Palauta kaikki kesäkurpitsat pannulle ja sekoita hyvin.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kaada valutettu pasta sekä liraus keitinvettä pannulle kesäkurpitsoiden joukkoon. Lisää mukaan pilkottu basilika, raastetut sitruunankuori ja parmesani sekä siemenet. Sekoita joukkoon myös ricotta. Mausta suolalla.

Kruunaa halutessasi valmiit annokset raastetulla parmesanilla ja silputulla basilikalla.

4 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Toivottavasti blogimotivaatio taas palaa - eli kyse olisi vain tilapäisestä innon puutteesta.

Jaana kirjoitti...

Kai tämä on ohimenevää, nyt vain jotenkin tahmoo :-(

Nenna kirjoitti...

Ounouu, siis varmasti hyvää on pasta! Nyt vaan kädet ristissä kyynärpäitä myöten toivon, ettet kovin pitkään kärsisi bloggausmotivaatiosta ja se siis menisi ohitse pikapuoliin kuten kesäflunssa konsanaan, minä kun käyn katsastamassa blogisi päivittäin! :)

Jaana kirjoitti...

Kiitos Nenna, enköhän minä tästä pikku hiljaa piristy. Kesälomakin alkaa huomenna :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...