22. heinäkuuta 2012

Lomalounas pitkän kaavan mukaan

Kesäloman viettäminen kotinurkilla on siinä mielessä mukavaa, että periaatteessa olisi mahdollisuus käydä vaikkapa lounaalla niissä ravintoloissa, jotka työpäivinä ovat hankalan matkan päässä. Käytännössä se ei kuitenkaan onnistu, koska aika moni kiintoisa lounaskuppila on heinäkuun kiinni.

alia
Onneksi Alia (Mustikkamaankuja 1) on auki ja sinne pääsee kätsysti Korkeasaareen menevällä bussilla rautatieasemalta 10 minuutissa.

Alian lounaalla on paikan brunssilta tuttu konsepti eli alku- ja jälkiruoat otetaan buffasta, pääruoka tarjoillaan pöytään. Lounaalla buffan valikoima on pikkuisen brunssia suppeampi.

Vietimme ystävättäreni kanssa Mustikkamaalla herkullisen, kiireettömän parituntisen viime perjantaina. Alkoi tuntua jo vähän lomalta.

alia
Alkupalapöydän kalaisat antimet olivat jälleen kerran parhaita. Tarjolla oli paria laatua silliä (kokojyvä-Dijon-sinappisilli oli killerihyvää), rapu- ja savulohimöhnää, mummonkurkkuja, ihanaa saaristolaisleipää sekä voisia uusia pottuja. Omnom.

alia
Muissakaan buffan syömissä ei ollut juurikaan valittamista: vasikanpaistia ohuina siivuina, kantarelli-pekonipiirasta, lihaisaa terriiniä ja runsaasti erilaisia salaatteja (tomaatti-mozzarellaa, punajuuri-vuohenjuustoa, metsäsientä sekä fenkoli-retikka-retiisiä). Liki kaikki alkupalat olivat tosin aika lähellä liian suolaisen sapuskan rajaa.

alia
Pääruoaksi valitsimme molemmat ylikypsää possunkylkeä, joka oli oikein maukasta. Sikabiitin lisukkeena ollut savustettu selleripyree maistui niin ikään mainiolta.

alia
Pääruoan kanssa tarjoillut jalomintulla maustetut perunalastut olivat jänniä, mutta aivan tolkuttoman suolaisia.

Alkupalojen kyytipoikana hörpimme Saimaan Juomatehtaan loistavaa Marsalkka Luomuvehnää. Possuressun kaveriksi laseihimme kaadettiin muhevaa Remelluri Reservaa vuodelta 2005.

alia
Jälkiruoka-arsenaalista poimin lautaselleni panna cottaa omenakuutioilla sekä suklaa-vadelmamoussekakkua. Muffinssit ja mustikkapiirakat piti valitettavasti jättää kokeilematta, sillä rajat ne olivat Neuvostoliitollakin.

Ruoat, pullo olutta, lasi viiniä ja espresso maksoivat noin 50 euroa. Varsin kohtuullista siis. Jos suolapurkkia olisi ravisteltu hieman maltillisemmin, niin pitkä lounaamme olisi ollut täyden kympin arvoinen.

2 kommenttia:

Nti Papu kirjoitti...

Jep, huomattiin kanssa että tosi moni paikka on kiinni heinäkuussa, juuri kun oli suunniteltu että nyt lomalla ehtis käymään. Harmillista. Me polkaistiin Alian lounaalle pari vk sitten ja on kyllä ihan huippu paikka ja huippu ruokaa! Nti Papu

Jaana kirjoitti...

Onhan se ihan ymmärrettävää, että kuppiloiden omistajienkin on saatava pitää lomaa. Harmi vaan, että pienemmissä paikoissa se usein tarkoittaa sitä, että ravintola on kokonaan kiinni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...