19. heinäkuuta 2012

Nauraa salaatin kanssa

Facebookin ruokabloggaajaryhmäläisille esitettiin jokunen aika sitten avoin kutsu saapua testaamaan Maxillin tai Raflan uutta salaattilistaa. Lyöttäydyin mukaan neljän bloggaajan porukkaan, joiden kanssa synkronoimme kalenterimme ja varasimme salaattiajan Maxilliin (Korkeavuorenkatu 4).

maxill_women_laughing_with_salad
Treffiemme teemasta tuli mieleen taannoin inttervepissä kiertänyt linkki kuvakoosteeseen, jossa naiset nauravat salaatin äärellä. Siksi tämä kuva.

Mietin tosi pitkään, viitsinkö kirjoittaa Maxill-vierailustamme lainkaan. Tiedän, että en ole velvollinen kertomaan blogissani ravintoloiden tai muiden yritysten tarjoamista syömisistä ja juomisista. Yleensä olen raapustanut raportin, jos sponsoroitu tilaisuus tai tuote on ollut kiva ja jos olisin valmis ostamaan kyseistä palvelua tai tuotetta myös omilla rahoillani.

Jos sponssista ei ole hyvää kerrottavaa, jätän mieluummin kirjoittamatta siitä ja äänestän jatkossa jaloillani. Omasta pussista maksaessani kerron toki huonosta palvelusta, ruosta tai tuotteesta ilman muuta.

Vaikka omat kokemukseni Maxillista eivät olleet kovinkaan positiiviset, päätin kuitenkin avata sanaisen arkkuni. Oli nimittäin jännä havaita, kuinka paljon vaihtelua tilaisuuden onnistumisesta viiden hengen poppoomme mielipiteissä oli.

maxill
Asiat menivät osaltani mönkään heti alusta lähtien. Olin seurueestamme ensimmäisenä paikalla ja minut ohjattiin pöytään odottelemaan muita. Minulta kysyttiin, haluaisinko jotain juotavaa, mutta ei kerrottu kutsuun sisältyvistä tarjoiluista yhtään mitään. En siis tiennyt, että pakettiin olisi kuulunut lasi kuohuviiniä, joten tilasin Camparin tonicilla.

Salaattimenun sain tarkasteltavakseni vasta pyytämällä.

Koko porukan saavuttua testauskonsepti selitettiin meille hiukan puolivillaisesti (”sieltä tulee jotain alkupaloja niinku yhteisesti”, ”varmaan yksi lasi viiniä per nuppi kuuluu tähän”, ”sit ehkä jälkkäri”).

Pyysin viinilistaa nähtäväksi, mutta (lista kädessään) tarjoilija päättikin viinit puolestamme, eikä hän katsonut aiheelliseksi antaa viinilistaa meille tutustumista varten. Pyysin kuitenkin listaa selailtavaksi vielä toistamiseen, koska edellisestä vierailustani Maxilliin oli kulunut jo jokunen vuosi (silloinkaan en kyllä tuntenut olevani kovin tervetullut asiakas) ja halusin nähdä minkämoisia viinejä siellä nykyään on tarjolla.

Saimme lasilliset ”alsacelaista valkkaria, joka käy kyl näiden ruokien kaa”, mutta sen tarkemmin viinistä ei kerrottu. Listalla oli kaksi alsacelaista valkoviiniä joten en tiedä saimmeko Muelhforst Lieu-Dit Rieslingia vai Domaines Schlumberger Riesling Cran Cru Saeringia. Olipa viini kumpaa tahansa, niin sen olisi voinut viilentää kunnolla.

maxill
Alkupalasetissä ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta niiden jakaminen oli tehty hankalaksi: viiden hengen seurueellemme tarjoiltiin neljän kappaletta maisteltavia asioita. Kuvassa neljä annosta korianterilla ja chilillä maustettua härkätatakia, joiden ositus ja siirtäminen omalle lautaselle oli haasteellista ilman minkään valtakunnan työkaluja.

maxill
Yrtti-vihersalaatin valinta alkuruoaksi tilanteessa, jossa pääruokanakin on salaattia, tuntui vähän oudolta. Tästäkin eväästä puuttuivat ottimet.

maxill
Lohicarpaccio wasabikastikkeella oli perushyvää. Lohiviipaleet jaoimme omia veitsiä ja haarukoita käyttäen. No, eipähän tullut ylimääräistä tiskiä.

maxill
Testaamani lohisalaatin grillattu lohi maistui likaiselle grillille. Nuff said.

maxill
Jälkkäriksi valitsemani crème brûlée ilman guavasorbettia oli mennyt vähän yli ja sen suuntuntuma oli munakokkelimainen eli syömättä jäi.

maxill
Seuralaisten vanukkaat olivat koostumukseltaan onnistuneita eli minulla taisi olla vaan paska tsägä. Tasaiseen laatuun liittyviä lapsuksia se ei kuitenkaan poista.

Salaattiseurueemme mielipiteet ruokien, juomien ja palvelun laadusta vaihtelivat siis laidasta laitaan. Osa porukasta oli todella tyytyväisiä kaikkeen tarjottuun, itse en taas hyvällä tahdollakaan voi ylistää lämmintä valkoviiniä ylelliseksi tai asiakasta aliarvioivaa palvelua ystävälliseksi.

Kokemukset asiassa kuin asiassa ovat aina enemmän tai vähemmän subjektiivisia, niin myös ulkoruokinnassa. Itse käyn kansallista keskiarvoa useammin erityyppisissä ravintoloissa syömässä ja sen myötä odotukseni myös laadun suhteen ovat nousseet keskimääräistä korkeammiksi.

Erityisesti kylään kutsuttaessa odotan ja oletan, että ravintola tekee parhaansa, että tilaisuus olisi onnistunut. Varsinkin kun huonoista kokemuksista tupataan kertoa hanakammin eteenpäin kuin hyvistä.

9 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Ihan kiva musta on lukea muutakin kuin hehkutusta, siis myös näistä tarjotuista jutuista!

Jaana kirjoitti...

Niin minustakin, mutta tuntuu vähän siltä, että "ilmaisen lounaan" kritisoinnin kynnys on aika korkea. Uskoisin kuitenkin, että ravintolatkin haluaisivat kuulla kehujen ja kiitosten lisäksi myös niistä asioista, joissa voisi olla petraamisen varaa.

aleksi kirjoitti...

mulla/meillä taas palvelu oli tosi hyvää mutta ite pää salaatti oli vähän vauvanruuan omainen, se peksu ankka salaatti, toinen vuohen juustosalaatti oli paljon parempi. jälkkärin voikeksi jollain jädellä oli säälittävä mutta toisaalta koskaan en ole hyvää jälkkäriä raflassa syönyt.

Jaana kirjoitti...

Sä oletkin semmoinen jälkkärihifistelijä :-)

Olitteko te Aleksi muuten Maxillissa vai Raflassa? Mietin vaan, että onkohan molemmissa paikoissa samat salaatit, kun Raflan sivuilta ei löydy minkäänmoista salaattilistaa?

aleksi kirjoitti...

maxillissa oltiin.. kutsusta sai sellasen kuvan että olisi samat salaatit kummassakin kun sai päättää kumpaan tahtoo

Jaana kirjoitti...

No ehkäpä ne Raflankin nettisivut päivittyvät salaattilistan osalta, kun paikka avautuu kesäpaussin jälkeen elokuussa.

Hanna kirjoitti...

Hei Jaana, pahoittelut että vastaan viiveellä, löysin kirjoituksesi vasta nyt.
Kuten sinulle jo vastasinkin, olemme erittäin pahoillamme, että kokemuksesi vierailusta jäi negatiiviseksi.
Tämänkaltainen palaute on erittäin harvinaista, siksikin suhtaudumme siihen vakavasti.
Kävimme asian läpi keittiömestarin, ravintolapäällikön ja henkilökunnan kanssa. Kiinnitämme jatkossa enemmän huomiota mainitsemiisi asioihin ja toivomme näkevämme vielä sinutkin vieraanamme.

Kauniita kesäpäiviä toivotellen,

Hanna Gullichsen
Maxillin johdon puolesta

Merituuli kirjoitti...

Raflassa ja Maxilissa näyttää olevan eri salaatit.

Jaana kirjoitti...

Hanna, kiitos vastauksestasi. Maxill ei kuitenkaan ole mielestäni niin kiinnostava ravintola, että tulisin sinne enää asiakkaaksi.

Raflasta minulla puolestaan on sekä ruoan että palvelun osalta paljon parempia kokemuksia, joten siellä käyn varmasti jatkossakin syömässä. Olisi kiva, jos Raflan nettisivuilta löytyisivät ajan tasalla olevat ruokalistat.

Merkkari, no niinpäs näköjään on. Meidänkin olisi pitänyt mennä Raflaan, te osasitte valita tässä salaattibingossa voittajanumerot ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...