22. heinäkuuta 2012

Makumatkalla Mansessa

Tänä vuonna aloitin kesälomani Tampereella, missä on aina mukava käydä. Majoittaudun kotimaan reissuillani yleensä Scandic-hotelleihin, koska olen onnistunut sotkeentumaan ketjun kanta-asiakasohjelmaan. Tampereen Scandicien huono ominaisuus on se, ettei aamiaisella saa pekonia!

tunnusta_rakkautesi_i_love_tampere
Paikallisten kafrujen tapaamisen ja ravintoloiden koluamisen ohella syynä Tampereen matkaan oli legendaarisen Kauko Röyhkä & Nartun keikka legendaarisella Yo-talolla. Setti oli loistava ja Yo-talo ei ollut muuttunut noin 20 vuodessa juuri lainkaan. Kaljaluukullekin oli ihan yhtä pitkä jonot kuin aina ennenkin.

gastropub_tuulensuu_sinisimpukat_vehnäoluessa
Ensimmäiset ruokatreffit tein Gastropub Tuulensuuhun (Hämeenpuisto 23), missä söin loistavia sinisimpukoita vehnäoluessa. Seuralainen tilasi Parmesanilla gratinoituja etanoita sinappikastikkeessa sekä juustolautasen, joista juustosatsi oli kuulemma pienoinen pettymys.

gastropub_tuuensuu_mort_subite
Oivallisten eväiden lisäksi Tuulensuussa on kunnioitettava juomavalikoima. Tykästyimme kovasti gueuzeen nimeltä Mort Subite Oude Gueuze.

pärämätsi
Pitkäksi venähtäneen illan aikana nautitut siiderit, viinit, oluet, grapat ja jallut aiheuttivat sen, että matkalla hotellille piti käydä hakemassa rautatieaseman lankarullagrilliltä limua sekä pärämätsi kaikilla mausteilla. Maistui muistaakseni ihan sairaan hyvältä.

tillikka_pyttipannu
Sananmukaisesti dagen efterinä sovin Yo-talolla yllättäen tapaamani vanhan kaverin kanssa lounaställit Tillikkaan (Keskustori 2). Pyttipannu terassilla sopi erinomaisesti senhetkisiin olotiloihimme.

ravintola_näsinneula
Edelleen hiukan vajaissa ruumiinvoimissa siirryin illan tullen Näsinneulaan (Särkänniemi, Laiturikatu 1). 168-metrinen pyörivä ravintola ei ole paras mahdollinen ruokailupaikka korkeita paikkoja kammoavalle krapulapesäkkeelle...

ravintola_näsinneula
No, purin hampaat yhteen, otin ison kulauksen bellinistä ja valitsin listalta Tampere Menun, jonka ensimmäisenä syömänä oli kylmä tomaattikeitto. Oli hienoa, että koko kolmen hengen pöytäkuntamme ei tarvinnut valita samaa menua (ainoastaan yhdeksän ruokalajin menu tarjoillaan koko pöytäseurueelle).

ravintola_näsinneula
Alkuruokana oli unelmamureaa possunposkea Paijan tilateurastamolta Urjalasta sekä kauden vihanneksia.

ravintola_näsinneula
Väliruoaksi Tampere Menun tilanneet saivat upeaa, kesäisenraikasta basilikagranitéa.

ravintola_näsinneula
Pääruoaksi söin allamme siintelevästä Pyhäjärvestä pyydettyä kuhaa parsa-pekonirisoton kanssa. Voi miten herkulliselta se maistuikaan!

Kolmeen pirkkoon juotu pullo portugalilaista suositusviiniä (Sedna Branco 2010) sopi erityisen mallikkaasti kuhan kaveriksi, mutta toimi myös muiden ruokien kumppanina.

ravintola_näsinneula
Päheältä näsinneulakuvioidulta lautaselta löytyi Peltolan Blue- ja Savuhilma-juustoa sekä mansikkahilloa.

ravintola_näsinneula
Jälkkärinä oli iso kipollinen maitovanukasta, minttusorbettia ja marjoa.

Näsinneulasta jäi kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen maku suuhun. Sapuskat olivat maukkaita ja annokset todella reilun kokoisia.

ravintola_näsinneula
Ja maisemat olivat tietty henkeäsalpaavan kauniita (jos uskalsi katsoa).

mustamakkara_tapola_tammelantori
Seuraavana päivänä jonotimme ystävättäreni kanssa muun rahvaan seassa mustaa Tammelantorilla.

mustamakkara_tapola_tammelantori
Kyllä ei ole mörkömakkara missään niin hyvää, kuin suoraan Tapolan kojulta ostettuna. Kyytipojaksi oli toriuskottavuuden säilymisen nimissä pikkupakko ottaa kylmää maitoa.

armas_maitokauppa_hella&huone_deli
Ennen junan lähtöä ehdin käydä hakemassa aimo kimpaleet haisevaa Armasta ja tuonti-Appenzelleriä viehkosta Armas Maitokaupasta (Tuomiokirkonkatu 17). Hella & Huone Delistä (Rautatienkatu 27) mukaan tarttui vielä kiintoisa hillopurkki.

Tampereella pitäisi ehdottomasti käydä useammin, on se sen verran kiva pitäjä.

10 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Vitsi kun on ollu suunnitelmissa visiteerata tuolla Tuulensuussa kun sukunimeni sattuu olemaan Tuulensuu:-D ens kerralla Suomen visiitilla siid Tampesterin kautta! -jenni-

Jaana kirjoitti...

Hyvää kannattaa odottaa :-)

Merituuli kirjoitti...

Me ollaan menossa tiistaina Manseen, mutta aika eri merkeissä. Lasten kanssa :).

Jaana kirjoitti...

Merkkari, voi lastenkin kanssa syödä mörkömakkaraa ;-)

bronx kirjoitti...

Olit sitten Tampesterissa, etkä käynyt Berthassa? :-O

--bronx

Jaana kirjoitti...

bronx, tällä kertaa en ehtinyt ja Bertha taisi olla vierailuni aikoihin kesälomalla. Piipahdin ravintelissa alkuvuodesta.

Myös ravintola C:ssä pitäisi käydä. Juttelin ceeläisten kanssa Taste of Helsingissä ja he kertoivat, että Tampesterissa onkin ihan omanlaisensa ABC-ketju. Ihmettelin, että mikä ihme se A siinä ketjussa on ja sain kuulla sen olevan B:n ja C:n välissä sijaitseva Alepupi :-D

Nenna kirjoitti...

Juu, Tampereella on tullut aterioitua hyvää ruokaa aina kun siellä on käynyt! :P
Mutta seuraavaa visiittiä silmällä pitäen tekee ehdottomasti tämän postauksen innoittamana mieli päästä Näsinneulaan syömään, ei pelkästään maisemia katselemaan. :)

Jaana kirjoitti...

Nenna, Näsinneulassa kannattaa ilman muuta käydä syömässä. Ensin korvat luimussa hissillä niin ylös kuin pääsee, sitten vielä yhdet portaat ylöspäin ja olet perillä.

Sinne kannattaa muuten varata pöytä etukäteen, niin ei tartte huvipuiston porteilla maksella sisäänpääsymaksuja.

Virpi kirjoitti...

Tampere on ihana!

Jaana kirjoitti...

Virpi, kyä näi o!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...