29. heinäkuuta 2012

Sinne ja takaisin

Vähintään kerran kesässä yksilön on käytävä turistireissulla Porvoossa...
...ja otettava kuva näistä punaisista ranta-aitoista. Tämä otos on viime torstailta.
Varsinaisena syynä porvoiluun olivat lounastreffit kafrujen kanssa ihkauuden Taidetehtaan yhteyteen avatussa Bistro Sinnessä (Läntinen Aleksanterinkatu 1), jolle täräytettiin Hesarin NYT-liitteen arvostelussa täydet viisi tähteä.

Ravintola olikin ääriään myöten täynnä ja henkilökunta joutui myymään useille ovella pyörähtäneille satunnaisille matkailijoille ei oota. Pöytävaraus on siis hyvä tehdä ajoissa.
Kolmen ruokalajin lounasmenusta skippasin alkusopan (vihreä gazpacho) ja tyydyin salaattiin, jonka ylle holvasin oikein maukasta punajuurivinegretteä.
Seuralaiseni kehuivat jo etukäteen paikan päällä leivottuja leipiä, jotka maistuivatkin erinomaisilta kun ne viimein parin pyytämisen jälkeen pöytäämme tuotiin. Juomien tilauskaan ei mennyt ihan kuin Strömsössä, mutta pienet sekoilut voinee laittaa alkukankeuden piikkiin.
Pääruoaksi ottamani paistettu taimen oli mielettömän hyvää: pinnalta optimaalisen rapeaa ja sisältä optimaalisen mehevää. Kalan kanssa tarjottu soossi oli ehkä parasta hollandaisea, jota olen konsaan syönyt. Lisukeparsatkin olivat juuri sopivasti kypsennettyjä. Nam potenssiin sata.
Jälkkäripaahtovanukkaan tilasin tavoilleni uskollisena ilman rönsyjä (Sinnessä ne olisivat olleet mansikoita, lakkoja ja vadelmagranitéa). Crème brûléen maku oli ihan jees, mutta sen rakenne olisi voinut olla huomattavasti jämäkämpi.

Bistro Sinnen iltalistakin täytyy kyllä käydä testaamassa lähitulevaisuudessa. Tästä lounaasta ja loistoseurasta kiitän kauniisti asianosaisia - syödäänkö seuraavan kerran yhdessä Helsingissä?
Turren Porvoon-ohjelmaan kuuluu tietenkin käynti Brunbergin tehtaanmyymälässä. Nyt mukaan tarttui puoli kiloa ihanaisia appelsiinisuklaanappeja ja loota poliittisesti korrektin nimisiä mokkasuukkoja. Skafferista ostin tuomisiksi tummanpuhuvaa savusuolaa ja Mormors-putiikista purkillisen teetä. Tee kuuluu syksyyn ja se on ihan kohta ♥

7 kommenttia:

JenniKaroliina kirjoitti...

Oi, Porvoo on ihana kesäkaupunki!

Portobello kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, täytyy ottaa agendalle pian. Etsin kuumeisesti sitä mainitsemaasi Nytin arvostelua, mutta linkki ei vie sinne. En löytänyt mistään. Mielenkiinto heräsi, kun on mennyt minulta ohi..

Jaana kirjoitti...

Jenni, niin on. Mutta on siellä mukava käydä muinakin vuodenaikoina :-)

Portobello, paperisen NYT-liitteen sisältöjä ei verkossa avoimella puolella taida juurikaan olla. Jos sinulla on Hesarin Digilehden käyttäjätunnukset, niin sitä kautta pääset myös NYT-näköislehteen lukemaan arvostelun. Se julkaistiin 20.7.2012 ilmestyneessä liitteessä.

Minun postaukseni NYT-linkki vie siis ihan tarkoituksella sinne minne se vie :-)

Portobello kirjoitti...

Nyt löytyi, kiitos!

...En vaan tosin liiemmin perusta ton Paljakan arvosteluista. Plussaa kuitenkin, että kuvaajana on ollut tuttu ruokabloggaaja :)

Jaana kirjoitti...

En minäkään ole aina ihan samaa mieltä näistä NYTin tähdityksistä, mutta hyvällä arvostelulla on toki vaikutusta ko. kuppilan varaustilanteeseen ja se saattaa hankaloittaa pöytävarausten tekemistä.

Portobello kirjoitti...

Juu, tuo on totta!

Ja onhan siellä ihan kelpoarvostelujakin – itseäni vaan sieppaa ko. toimittajan eksyminen aiheen viereen välillä sekä mielipiteet ilman perusteluja..

Luotan ehdottomasti enemmän kanssabloggaajiin ja suuntaanpa siis pian SINNE.

:D

Jaana kirjoitti...

Kaikki mielipiteethän ovat loppujen lopuksi subjektiivisia. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...