Keräkaali on yksi lempivihanneksistani. Koska tiukkaa kisaa kärkisijasta käyvät myös kukka-, kyssä- ja ruusukaalit, niin voinen tokaista, että "Hei minä olen Jaana ja olen kaaliholisti!"
Varhais- ja kesäkaalit toimivat mielestäni parhaiten raakana erilaisissa salaateissa. Porkkanan, kevätsipulin, tuoreen korianterin sekä kipakan soossin suosiollisella avustuksella niistä syntyy kaakkoisaasialaista kaalisalaattia.
Ihanan korianterista salaattia voi hyödyntää vaikka vietnamilaisten riisipaperirullien tai ihanien possuburgereiden täytteenä. Kaalisalaatti vörkkii hienosti myös erilaisten grillattujen asioiden lisukkeena. Saa sitä syödä ihan pelkiltäänkin.
Tarvitset:
puolikkaan pienehköstä varhaiskaalista
pari kevätsipulia
nipun porkkanoita
reilusti tuoretta korianteria
Kastikkeeseen tarvitset:
limen
2 rkl kalakastiketta
1 rkl (ruskeaa ruoko)sokeria
2 linnunsilmächiliä
valkosipulinkynnen
Tee näin:
Suikaloi kaali ja pilko kevätsipulit.
Raasta porkkanat (porkkanoita ei tarvitse kuoria, riittää että peset ne hyvin).
Sekoita kaalit, sipulit ja porkkanat keskenään. Silppua mukaan niin paljon korianteria kuin mielestäsi on soveliasta.
Purista limestä mehut. Lisää joukkoon kalakastike ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
Poista chileistä siemenet. Pilko siemenettömät chilit sekä valkosipuli atomeiksi. Lisää chili- ja valkosipulisilppu muiden kastikeainesten joukkoon. Sekoita hyvin.
Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin. Anna muhia jääkaapissa noin tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti