27. heinäkuuta 2012

Hyvää ruokaa, pahaa kahvia

Kolmen hengen iskuryhmämme vietti viime viikolla pari tuntia Palacen katolla brunssin merkeissä.
Elokuun loppuun saakka lauantaisin katettavan brunssin menu vaikutti paperilla oivalliselta ja suurimmaksi osaksi syömiset olivat herkullisia ihan livenäkin.
Tarjolla oli myös rutkasti silmänruokaa terassilta avautuvien maisemien ansiosta. Paattien tarkkailu on aina kivaa.
Tykkäsin kovasti kylmien kalojen valikoimasta. Eniten pidin silakoiden ja kaalisalaatin yhdistelmästä. Perunasalaatti ja fenkolisuolattu lohi tillikurkkujen kanssa olivat perushyviä, vaikka fenkoli ei lohessa hirveästi maistunutkaan. Sen sijaan paksussa kastikkeessa olevat sillinpalat eivät vastanneet käsitystäni sillikaviaarista, mutta senkään maussa ei ollut valittamista.
Lihaisista paloista suosikkini oli mukavan savuisa ilmakuivattu possun niska, jonka kavereina tarjoillut mehustetut melonit toimivat loistavasti. Miten meloneita muuten mehustetaan, tahtoo oppia?
Lämpimien ruokien positiivinen yllättäjä oli munakokkeli, joka maistui oikeista munista tehdyltä ja siinä oli liraus tryffeliöljyä sekä reilusti ruohosipulia. Savustetun lohen lisukekasviksetkin olivat onnistuneen napakoita, mutta kalan nahka olisi voinut olla rapeampaa.
Paahdettujen porsaan kylkipalojen rapeusasteissa oli myös toivomisen varaa. Kaivelin lautaselleni rapsakoita biittejä, mutta niitä ei laarissa hirveän montaa ollut. Karamellisoitu sipuli oli ehkä turhan tuhti lisuke possulle. Olisin kaivannut tilalle jotain raikkaampaa, nyt kokonaisuus jäi pikkuisen tunkkaiseksi.
Juustot olivat iso pettymys. Mustaleimaista emmentalia, sinihomejuustoa ja brietä Valiolta. Booooring!
Minttuhedelmät olivat ihania ja luomujogurttimoussekin oli namia, vaikka sen rakenne ei kovin moussemainen ollutkaan.
Lopuksi haarukoin vielä mehevän suklaa-kirsikkakakkukuution. Kahvi sen sijaan oli luokattoman pahaa. Juomamme espressot ja capuccinot olivat taattua Nespresso-laatua. Hyh hyh.

Miksi ihmeessä Palacen tasoisessa paikassa kahvit tehdään kapselimasiinalla? Samasta aiheesta purnattiin joku tovi sitten yleisemmällä tasolla myös Hesarin NYT-liitteessä.
32 euroa brunssista oli ehkä hitusen liikaa. Kolmasosa pullosta viiniä (Domaine du Pré-Semelé Sancerre Rosé) ja 3,50 euron (!) kahvi nostivat hintaa parillakymmenellä eurolla. Eräs seurueemme jäsen totesi, että "olisin ollut tosi tyytyväinen, jos ruokien hinta olisi alkanut kakkosella."
Kaikkein eniten Palacessa tökki yllättäen palvelu. Odottelimme pöytiinohjausta sekä juomia turhan pitkään. Likaisia lautasia ei kerätty pöydästämme pois eikä käytettyjä haarukoita ja veitsiä korvattu uusilla. Kahvin tilaaminenkaan ei meinannut onnistua millään, koska salissa ei tarjoilijoita juuri pyörinyt.

Vaikka ruoka olikin voittopuolisesti hyvää, jäi olemattomasta palvelusta vähän paha maku suuhun.

4 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Nespressoa tarjoavilta ravintoloilta pitäisi viedä lupa pois.

Jaana kirjoitti...

No niin pitäisi. Minnehän niistä voisi tehdä ilmiannon?

Merituuli kirjoitti...

Meillä homma toimi tarjoilijoiden ja muiden puolesta paljon jouhevammin. Silloin tosin oli ehkä vain puolet asiakaspaikoista käytössä.

Me taas ra-kas-tuim-me jugurttimousseen. Se oli aivan ihanaa!

Tuo juustovalikoima on aivan totta!

Jaana kirjoitti...

Merituuli, ei siellä meidänkään aikanamme ollut ns. tupa täynnä.

Jogurttimousse oli hyvää, mutta oliko se teidänkin kattauksessanne noin löysää? Itse tykästyin kovasti noihin minttuhedelmiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...