5. elokuuta 2013

Pastakastikkeiden kantaäiti

Itsetehty pesto pesee kaupan purkkikamat mennen tullen ja sitä on ihan älyttömän helppo valmistaa. Perinteistä basilikapestoa, pesto genovesea, tulee pyöräytettyä aika usein, mutta sen ohjetta en ole näköjään aikaisemmin saanut tänne blogiin asti nakuteltua.

Sen sijaan alkukesäisen vuohenputkipeston resepti arkistosta löytyy, niin kuin myös muutaman vuoden takainen tillipesto. Kulinaarimurulan pestotehtailu ei ole jäänyt pelkästään yrtteihin, vaan tahdasta on työstetty myös punajuuresta sekä kaalista.
Laadukkaan peston lisäksi pasta ei mielestäni muita lisukkeita kaipaa. Itse tykkään käyttää pestopastana joko spagehttia tai linguinia. Sopiva määrä pestoa on reipas ruokalusikallinen per annos, mukaan kannattaa lisätä myös liraus pastan keitinvettä soossia notkistamaan.
Tarvitset:
puskan basilikaa
valkosipulinkynnen
1 dl parmesania
1 dl pinjasiemeniä
suolaa
mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

Tee näin:
Surauta kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Jatka sauvasekoittamista ja lorota samalla öljyä ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, kunnes peston koostumus on mieluisa.

Tarkista maut ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...