17. elokuuta 2013

Soppa vääntyy burgeriksi

Pöhinä ihmepulla cronutista ei ehtinyt kunnolla vaieta, kun ruokarintamalta rapakon takaa kuului taas kummia. Seuraava SE juttu on ainakin williamsburgilaishipsterien muodostamien jonojen pituudesta päätellen ramenburger.

Ramenburgerissa japanilaisen nuudelikeiton tykötarpeet on kasattu uudelleen hampurilaisen muotoon. Ihan hauska idea, jota teki heti mieli kokeilla tehdä itsekin.

Kohuburgeria on testattu myös Sivumaku-blogissa, mistä laiskahkona kuukkeloijana pöllin "sämpylöiden" valmistusohjeen. "Sämpylä"muotteina käytin joskus aikoinaan heräteostettuja metallisia muottirenkaita. Tulipahan niillekin vihdoin käyttöä.

Pihvien maustamisessa lähdin kulkemaan omia polkujani ja sotkin heinää syöneen ylämaankarjan edustajasta jauhetun lihan joukkoon misotahnaa. Toimi aika hienosti. 

Reseptin mukaisesta satsista syntyy kaksi hampparia. Ramenburgerin syömisestä ei sotkematta selviä, mutta maistuuhan se kieltämättä aika kerbeleen hyvältä.  
"Sämpylöihin" tarvitset:
150 g vehnänuudeleita
vettä
suolaa
kananmunan
seesamiöljyä paistamiseen

Pihveihin tarvitset:
300 g naudan jauhelihaa
3 rkl misotahnaa
lirauksen soijaa
mustapippuria
seesamiöljyä paistamiseen

Lisäksi tarvitset:
rucolaa
kevätsipulia
srirachaa

Tee näin:
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää kypsennysveteen hiukan suolaa.

Valuta nuudelit ja sekoita niiden joukkoon kanamuna. Jaa nuudeli-munaseos neljään muottiin, peitä ne leivinpaperilla ja laita jääkaappiin painojen (vaikkapa jääkaapista löytyvien lasipurkkien) alle odottelemaan vähintään varttitunniksi.

Sekoita jauhelihaan misotahna, soija ja pippuri. Paista koekikkare ja säädä mausteita tarvittaessa. Taputtele taikinasta kaksi pihviä ja paista ne pannulla tilkassa öljyä.

Poista pihvit pannulta, lisää öljyä ja paista nuudelikiekkojen toiset puolet rapeiksi.

Kokoa burgerit asettamalla kaksi nuudelikiekkoja paistamaton pinta ylöspäin. Laita niiden päälle rucolaa, pihvit, pilkottua kevätsipulia sekä srirachaa maun mukaan. Laita toiset nuudelikiekot burgereiden kansiksi paistopinta ylöspäin.

7 kommenttia:

hanna kirjoitti...

ei jumalauta. kutsuppa kylään näitä kokeilemaan, syksyn korttipelikauden vois avata samalla! lupaan tuua jälkkäriä!

Jaana kirjoitti...

Joo, jahka tämä elokuvafestivaalikausi on ohi :-)

Noista voisi tehdä sellaisia slider-kokoisia, niin niitä olisi ehkä vähän helpompi syödä.

Jael kirjoitti...

Cronutin hype on tosi suuri ,tuon burgerin hypen en kuitenkaan ennusta nousevan yhtä korkealla.Just tällä viikolla kirjoitin cronuteista;niitä kun saa täälläkin,tosin en ole munkkien enkä oikein croissanttienkaan ystävä ,joten ei ihan kolahtanut...

Tuplaespresso kirjoitti...

Voiskohan tuota nuudelijuttua jalostaa siten että friteeraa ne nuudelikiekot? Voisi pysyä paremmin kasassa... :) Vai onko "the juttu" juuri siinä että ne paistetaan vain toiselta puolelta? Tarttee joskus kokeilla :D

Jaana kirjoitti...

Jael, itse en niin noista cronuteista innostunut, olen enemmän suolaisten kuin makeiden syömisten ystävä. Jännä nähdä, kuinka pitkälle tämä burgerihurmos päätyy - pikkulintujen mukaan niitä jonotetaan jo San Franciscossakin...

Tuplaespresso, minäkin mietin tuota molemminpuolista paistamista, mutta päädyin sitten kärtsäämään vain toiset puolet. En ole ihan varma, helpottaisiko kauttaaltaan rapea "sämpylä" syömistä merkittävästi. Seuraavassa satsissa tähtään pienempiin, parin-kolmen suupalan kokoisiin burgereihin :-)

Merituuli kirjoitti...

Mistä tuota srirachaa saa ostaa? Kuulostaa ihan Jukan suunmukaiselta jutulta.

Jaana kirjoitti...

Merituuli, aasialaisia elintarvikkeita myyvistä etnokaupoista srirachaa saa varmimmin, mutta saattaa sitä löytyä ketjumarkettienkin hyllyiltä. Pullossa on kukon kuva, vihreäkorkkinen on ”miedompaa”, punakorkkinen tujumpaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...