25. elokuuta 2013

Ron de Jeremy ja pehmeät banaanit

Viime aikoina on tullut oltua sen verran vähän kotosalla, että osa noin parisen viikkoa sitten hankituista tuoretavaroista alkaa olla kaikkea muuta kuin tuoreita. Eilisiltaisen inventaarion perusteella hyöytykäyttöä piti keksiä kahdelle tummanpuhuvalle ja letkeähkölle banskulle, jotka hetken kuukkeloituani työstin banaanikakuksi.

Oivallinen ohje löytyi nigella.com-sivustolta, jossa kakkua kehuttiin anteeksiantavaksi eli tykötarvelistaa tai ainesten mittasuhteita ei ole välttämätön pakko noudattaa ihan pilkulleen. Itse jätin alkuperäisestä ohjeesta pois rusinat (koska ne ovat saatanasta) sekä pähkinät (koska niitä ei ollut jemmassa).
Tein vain puolikkaan satsin, koska pehmobanaaneja ei ollut riittävästi täysimittaiseen annokseen. Oheisen ohjeen mukaan tehty taikina täytti vuoan, jonka strategiset mitat ovat 20 x 9 cm. Se kypsyi tunnissa, mutta isompaa kakkua kannnattaa ehkä uunittaa ne originaalireseptissä mainitut 75 minuuttia.

Kakusta tuli kerrassaan erinomaista. Banaani ja rommi muodostivat erittäin toimivan kombinaation ja molemmat maistuvat kakussa juuri sopivasti. Käyttämäni alkoholi oli taannoiselta laivaristeilyltä heräteostamaani pornorommia, joka on aika hyvää viinaa.
Tarvitset:
50 g voita
90 g sokeria
ripauksen suolaa
munan
puolikkaan sitruunan raastetun kuoren
1 rkl rommia
200 g ylikypsiä banaaneja
1 rkl sitruunanmehua
1 tl leivinajuhetta
150 g vehnäjauhoja

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi.

Vaahdota voi ja sokeri kulhossa.

Lisää ripaus suolaa sekä muna ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkeaa.

Lisää kulhoon sitruunankuoriraaste ja rommi.

Sekoita joukkoon muussanut banaanit ja sitruunanmehu. Tässä vaiheessa taikina näyttää juoksettuneelta, mutta siitä ei kannata huolestua.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja kypsennä kakkua uunissa noin tunnin ajan.

2 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

tosta otsikosta tuli mieleen ron jeremy ja mietin että miten pehmeät banaanit...mutta tää olikin kakku!

Jaana kirjoitti...

Mielleyhtymäsi oli ihan oikea, sillä kakkutaikinaan lorottelemani alkoholi oli Ron Jeremyn nimikkorommia :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...