Sain evp-palstaviljelijätoveriltani pussillisen perunoita, joiden lajikkeista hän ei ollut ihan varma. Se, mistä hippikafruni sekalaiset siemenperunansa sai, jäi minulle hieman epäselväksi. Haluaisin uskoa, että ne on vaihdettu lohikäärmeenmunaan syrjäisessä majatalossa Skotlannissa, mutta ei se ehkä ihan niin mennyt. Perus-Pitoa tai -Timoa nämä potut eivät kuitenkaan olleet.
Osa mukuloista oli kuoreltaan punervia ja aika jauhoisia. Keitin ne ja survoin niistä aika eksölenttiä muussia.
Pitkulaisempia farmariystäväni epäili parsaperunoiksi, jotka hän kehotti keittämisen sijasta kypsentämään höyryttämällä. Otin neuvoista vaarin ja se todellakin kannatti. Höyryperunat voin kanssa olivat mitä suurinta parhautta!
Jämäpotuista jalostin tolkuttoman herkullista sienipyttipannua. Tällä kertaa sieninä toimivat mukavan pippuriset koivunkantosienet, joihin törmäsin viimeviikkoisella Teurastamon Maalaistentorilla. Spydäriin voi toki käyttää juuri niitä sieniä, joista itse tykkää tai joita sattuu marketti-, metsä- tai torikeikalla löytämään.
Tarvitset:voita
koivunkantosieniä
pari sipulinvartta
kypsiä perunoita
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
Tee näin:
Sulata voi pannulla.
Paista pilkottuja sieniä ja sipulinvarsia voissa viitisen minuuttia.
Sekoita joukkoon paloitettut perunat ja anna niiden lämmetä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele ruohosipulisilpulla ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti