5. elokuuta 2013

Aleksi on nero!

Jos epäilet tuota otsikon väittämää, niin et taatusti epäile enää maistettuasi tätä Viva ciabatta-Aleksin keksimää palsternakkavoita. Siitä ei leivänpäällyste enää paljoa pysty paranemaan. Edes pekonilla.

Levitegurun originaaliohjeessa yksi palsterivoin tykötarpeista on maahumala. Oma versioni oli hippipuputonta, mutta silti herkkua.
Tarvitset:
300 g palsternakkaa
50 g voita
½ tl väkiviinaetikkaa
suolaa

Tee näin:
Kuori ja pilko palsternakka. Keitä palat kypsiksi.

Ruskista voi pannulla reilusti ruskeaksi. Lisää keitetyt palsternakkapalat pannulle ja muussaa ne ruskistettuun voihin. Mausta seos etikalla ja suolalla.

Sauvasekoita seos tasaiseksi. Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa.

8 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kiitos, katsoinkin just, että kasvimaa tursuaa palsternakkaa. Tätä ohjetta täytyy siis kokeilla pikimmiten.

Jaana kirjoitti...

Jos palsternakasta on ylituotantoa, niin siitä kannattaa voin ohella työstää myös "risottoa" - sekin on hyvää!

aleksi kirjoitti...

Kerrankin otsikko on erittäin hyvä!

Jaana kirjoitti...

aleksi, kiitos! Eikä oo ees maksettu mainos :-D

Jytis kirjoitti...

Superhyvää!

Sain itseni vihdoin neljän viikon jälkeen raahattua keittiöön (siis tekemään muutakin kuin avaamaan jäätelöpakkausta, säilykepurkkia, takeaway-boksia jne) ja tää oli just täydellisen, naurettavan helppo valmistettava.

Palsternakka jaksaa yllättää!

Jaana kirjoitti...

Jytis, eikö olekin! Palsterin ohella jaksaa yllättää Aleksikin, nyt vivaciabattalassa kehitellään vastaavanlaista möhnää sipulista :-o

Jytis kirjoitti...

Haa, pitääkin mennä väijymään. Juuri viikonloppuna kävin keskustelun, jossa tultiin seuraavanlaiseen päätelmään: Jos on tahnoja, se on aina hyvä. Jos ruoka on rullan muodossa, sekin on aina tosi hyvä.

Jaana kirjoitti...

Tahnat ja möhnät on parhautta <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...