12. maaliskuuta 2013

Nälänselätyskampanja

Oman elämän ollessa hyvällä tolalla ei aina ole helppoa muistaa, että moni ihminen tällä pallolla on vailla asioita, jotka meille parempiosaisille ovat itsestäänselvyyksiä. Kuten esimerkiksi ruoka. Oman vatsan ollessa täynnä emme välttämättä osaa edes kuvitella, miltä jatkuva nälkä tuntuu.

Kaikkein tehokkain ratkaisu nälkää vastaan taistellessa on naisten ja tyttöjen aseman parantaminen. Tyttöjen kouluttaminen on ensiarvoisen tärkeää. Lisäksi tarvitaan lainoja, neuvontaa, laadukkaita siemeniä ja työkaluja, joiden avulla voidaan tuottaa enemmän ruokaa, jonka avulla kokonaisia yhteisöjä voidaan auttaa eroon nälän ja köyhyyden kierteestä. Periaatteessa siis aika helppoa, eller hur?

Käytännössä homman hoitamiseen tarvitaan pätäkkää. Kun UN Women Finlandista tiedusteltiin Kulinaarimurulan halukkuutta osallistua kampanjaan, jossa kerätään rahaa kehittyvien maiden viljelijänaisten aseman parantamiseksi, en epäröinyt lähteä mukaan. 
Järjestö on auttanut muiden muassa Itä-Timorissa Memon kyläläisiä perustamaan itseapuryhmiä, joiden tavoitteena on nälän voittamisen ohella toimeentulotason parantaminen. Tämä kasvitarha tuottaa ruokaa 12 perheelle ja antaa naisille omia tuloja ensimmäistä kertaa heidän elämässään. Lisää tällaista!

Olen asettanut tavoitteekseni kerätä kampanjakuukauden aikana 500 euroa hyvää tarkoitukseen. Keräyssivuni kautta voit auttaa minua tuon summan saavuttamisessa. Osallistu vaikka lounaan hinnalla, kaikki jelppaus on tervetullutta!


Kampanjassa on näkyvästi mukana myös Sikke Sumari, jonka blogista voit lukea, miten MasterChef-kisaajat osallistuvat nälänselätykseen.
Nälkä voidaan voittaa-kampanjassa 11.3.-10.4.2013 UN Women ja ruokablogit  keräävät rahaa kehittyvien maiden viljelijänaisten aseman parantamiseksi. 

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...